Final Fantasy 16 is verbannen in Saoedi-Arabië

Final Fantasy 16 is verbannen in Saoedi-Arabië

Square Enix zou de game niet willen aanpassen

Final Fantasy 16 is verbannen in Saoedi-Arabië en mag daar niet verkocht worden.

Dat laat de General Commission for Audiovisual Media, de instelling die games van leeftijdsclassificeringen voorzien, weten op Twitter. "Voor fans van Final Fantasy 16 willen we duidelijk maken dat het niet uit gaat komen in het Koninkrijk, vanwege de onwil van Square Enix om noodzakelijke aanpassingen te maken."

Hoewel niet wordt gemeld welke content in de aankomende game er voor heeft gezorgd dat de game niet in het land mag uitkomen, speculeren fans er op los. Zo zou een van de hoofdpersonages in de game volgens eerdere geruchten openlijk homoseksueel zijn. Dit is echter niet bevestigd.

Eerder deze week tweette Hattan Tawili, de leidinggevende van de General Commission for Audiovisual Media, het volgende: "Ondanks al onze onsuccesvolle pogingen de afgelopen acht maanden, gaat een van de belangrijkste en grootste games van het jaar helaas verbannen worden omdat het bedrijf vertikt om content aan te passen aan de regio." Vermoedelijk praatte Tawili over Final Fantasy 16.

Ondanks de strengere regelgeving omtrent gamereleases in het land, blijft Saoedi-Arabië investeren in de game-industrie. Via het Public Investment Fund koopt het land regelmatig aandelen van bedrijven als Nintendo, Activision Blizzard, Take-Two, SNK, Capcom en Electronic Arts.

Final Fantasy 16 komt op 22 juni uit op PlayStation 5. De game is 'goud gegaan', wat betekent dat de ontwikkeling - buiten patches - min of meer is afgerond. Het spel belooft zich meer op actievolle gevechten te richten dan voorgaande delen uit de reeks. Eerder werd bekendgemaakt dat het ongeveer 35 uur duurt om het hoofdverhaal uit te spelen. De speelduur zou nog eens verdubbeld worden als men alle optionele content wilt voltooien.

Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lekker boeit dat een personage van de lgbtq is. Ben bang dat als abk echt van tafel is dat saudi dit gaat op kopen want abk wilt gekocht worden. Wat ik bedoel te zeggen een bedrijf zoals deze moet lekker weg blijven uit game industrie of films of wat voor entertainment dan ook.

0

@hulstpower Als ze dat voor junu doen dan wordt Diablo misschien wel geannuleerd.

0
test

@fonsrutte dat gaat wel even duren om rond te krijgen dan zijn cod en diablo al lang uit. Maar ik zie een bedrijf als dit wel abk kopen als micro het niet lukt. Maar Michael patcher zei van de week weer dat ie er vanuit gaat dat de deal rond is volgende maand.. Daar geloof ik dan niet in.

0

@hulstpower De deal tussen MS en ABK volgende maand rond? Dat lijkt me sterk na de beslissing van de CMA. Ben wel benieuwd wat er gebeurt als zowel de FTC en de EU de deal goedkeuren.

0

Aanbevolen voor jou