Elden Ring-regisseur staat in de Time 100 van 2023

Elden Ring-regisseur staat in de Time 100 van 2023

Hidetaka Miyazaki uitgeroepen tot een van de invloedrijkste mensen van het jaar

Elden Ring-regisseur Hidetaka Miyazaki staat in de jaarlijkse top honderd van meest invloedrijke mensen volgens Time Magazine.

De FromSoftware-directeur was ook verantwoordelijk voor games als Dark Souls en Bloodborne. Vooral Elden Ring gooide vorig jaar echter hoge ogen en werd op veel plekken uitgeroepen tot game van het jaar.

Als gevolg daarvan staat hij nu in de lijst met meest invloedrijke mensen, die elk jaar wordt ververst door Time. Het is de tweede keer ooit dat er een game-ontwikkelaar op de lijst staat - in 2007 werd Nintendo's Shigeru Miyamoto opgenomen.

Miyazaki wordt genoemd in de Innovators-categorie, waar Naughty Dog's Neil Druckmann vertelt waarom de regisseur zo invloedrijk is. "De eerste keer dat ik een van Miyazaki's games speelde, voelde ik mij ellendig. Ik bleef maar doodgaan bij de eerste vijand. Maar toen ik de tijd nam en alle details in mij opnam, klikte het opeens. Ik kon de vijand verslaan en kwam verder in de game. Ik verdiende de geboekte progressie en kreeg daar voldoening uit. Terwijl ik steeds verder kwam, werd ik steeds voorzichtiger in hoe ik deze wereld verkende. De wereld gaf mij daar spanning, schoonheid en verrassingen voor terug."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou