'Elden Ring en The Wind Waker inspireerden geannuleerd Immortals Fenix Rising-vervolg'

'Elden Ring en The Wind Waker inspireerden geannuleerd Immortals Fenix Rising-vervolg'

Game zou expres de gebruikelijke gameplay van Ubisoft-games hebben vermeden

Er zijn nieuwe details uitgelekt over een vervolg op Ubisofts Immortals Fenix Rising die naar verluidt geannuleerd is. De game zou inspiratie hebben gehaald uit games als Elden Ring en The Legend of Zelda: The Wind Waker.

Eerder deze zomer kwamen er geruchten naar buiten dat het nooit aangekondigde vervolg op de in 2020 verschenen adventuregame is geannuleerd. Het vervolg zou in een vroeg stadium van ontwikkeling zijn geweest bij Ubisoft Quebec, maar het management zou eindelijk hebben besloten eerder deze maand ontwikkeling stop te zetten.

Nu heeft Axios van twee bronnen meer details over de geannuleerde game vernomen. Zo zou de game de codenaam Oxygen hebben gedragen en zich hebben afgespeeld in een fictionele interpretatie van Polynesië, een eilandengroep waar onder andere Hawaï en Nieuw-Zeeland ligt. De game zou daarbij de zeereizen uit Zelda: The Wind Waker ter inspiratie gebruiken, alsmede de mysterieuze wereldopbouw van Elden Ring. Spelers zouden weinig sturing krijgen en onder andere door dieren te volgen en de positie van de sterren te bestuderen verder kunnen komen.

De game zou uiteindelijk zijn geannuleerd omdat Ubisoft zich meer wil richten op bewezen franchises en en gameplayloops die inmiddels synoniem staan met spellen van de uitgever. Dit zou haaks hebben gestaan met het doel van de ontwikkelaar: om een game te maken die juist breekt met de conventionele Ubisoft-gameplay. Ook de kosten rondom het project zouden Ubisoft zorgen hebben gebaard.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Misschien had Ubi beter die kansloze piraten game kunnen 'laten varen'.. Fenix Rising was best vermakelijk en verdiend een vervolg.

0

Aanbevolen voor jou