Eerste trailer Elden Ring-uitbreiding Shadow of the Erdtree verschijnt vanmiddag

Eerste trailer Elden Ring-uitbreiding Shadow of the Erdtree verschijnt vanmiddag

Krap twee jaar na de release van de game

Vanmiddag brengt FromSoftware de eerste trailer van Elden Ring-uitbreiding Shadow of the Erdtree uit.

De trailer komt om 16:00 uur Nederlandse tijd online. De "presentatie" beslaat drie minuten. Meer details zijn er op moment van schrijven nog niet.

Shadow of the Erdtree werd afgelopen februari aangekondigd, maar er zijn geen details bekend over de dlc. Wel gingen er al een tijdje geruchten over een mogelijke release in februari. Het is dan een jaar geleden dat de dlc is aangekondigd en twee jaar geleden dat Elden Ring uitkwam. Ongeacht wanneer de dlc uitkomt, zal de uitbreiding vanmiddag in ieder geval worden onthuld.

Elden Ring verscheen op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One. Het is de eerste soulslike van FromSoftware met een open spelwereld. De game groeide uit tot een groot succes: critici bejubelden het spel en de game werd op diverse plekken uitgeroepen tot game van het jaar, en er zijn inmiddels ook al meer dan twintig miljoen exemplaren van verkocht.

Marcel Vroegrijk beloonde in de Gamer.nl-recensie de game met een 9,5: "Elden Ring leent een heleboel van Dark Souls en een beetje van Bloodborne en Sekiro. Met de blauwdrukken van die games in handen is FromSoftware gaan bouwen en bouwen. Het resultaat is een gigantisch goede openwereldgame die zowel qua schaal als detail een onvergetelijke indruk achterlaat, maar daardoor ook afschrikt."

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

OOOOOOOOOHHHHHHH ELDEN RING

0
test

Enkele tientallen uren in gestopt, tot level 55 gekomen en Rennala in de Academy of Raya Lucaria verslagen. Helaas toen overvallen door hetzelfde probleem als bij Dark Souls: het gevoel van geen enkele (verhaalgedreven) noodzaak om door te spelen. Toch wil ik het nog wel een kans geven. Iemand goede tips voor waarheen te gaan na de Academy?

[Reactie gewijzigd door Agent 4125 op 21 februari 2024 - 09:14]

0

Tja, waarheen eigenlijk niet? Er is inderdaad geen directieve verhaallijn die stuurt; in plaats daarvan is heel de wereld één grote uitnodiging, de drang naar avontuur, gevaar, magie, uitrusting. Maar als concreter antwoord op je vraag: ik zou me rustig een weg banen door Liurnia, dus de kleine(re) dungeons bezoeken, naar Caria Manor gaan (gelegen in het noord-westen van Liurnia), eventueel de geheime passage vinden naar de Altus Plateau. Of ondergronds gaan, naar Siofra of Ainsel River - de een kan bereikt worden via Limgrave, de ander via Liurnia. Of zelfs, als je in een dappere bui bent, Caelid intrekken, dat ten oosten ligt van Limgrave; daar het festival van Radahn bezoeken. Door al die zaken alleen al op te noemen begin ik mezelf weer enthousiast te maken voor een volgende play-through. Het is zo'n avontuurlijk spel, en zo gevaarlijk tegelijk. De character building is zo gevarieerd, het aanbod van wapens en uitrusting zo uitgebreid, de wereld zo groot: ik ben er twee jaar later nog lang niet op uitgekeken. Als je echter dringend op zoek bent naar een overkoepelende 'quest', bedenk dan dat één van je doelen is om Melina (één oog, rossig haar, donker capeje) naar Leyndell te brengen. Om Leyndell in te kunnen, dien je minimaal twee Great Runes te bezitten. En ja, dan open je opnieuw enkele gigantische mappen met zoveel te vinden, zoveel te zien, zoveel te doen, zo vaak te sterven. Ben je zo wéér 55 uur verder ;- ) Succes en plezier ermee!

0
test

Bedankt voor je mooie antwoord! Paar dingen uit je post heb ik al ontdekt, net als de Grand Lift of Dectus. Magie - die ik maar deels gebruik - valt mij eerlijk gezegd een beetje tegen. Misschien even mijn character drastisch ombouwen. Ik moet even de drive om door te spelen (die ik in het begin wel had) terugvinden. Vanavond waag ik een poging!

0

Geen dank! Voor wat magie betreft: sinds de jaren '90 speel ik, voornamelijk, CRPG's en bij hoge uitzondering (BG2 en P:Torment) speel ik met magie. Waarom ik dit zeg? Nou, omdat Elden Ring tot de voor mij hoge uitzonderingen behoort. Sommige magie is slechts ter ondersteuning (enkele Faith spells zoals Golden Vow e.d.), maar de meer klassieke 'tovenaarsmagie' - de sorceries in Elden Ring - leiden tot geweldige gameplay. Dat heeft niet alleen te maken met de enorme verscheidenheid aan spreuken, maar ook omdat het vinden van spreuken óók een vorm van loot is. Sommige spreuken, vooral die met bijzondere of bijzonder krachtige effecten, zijn goed verborgen, zodat het vinden ervan een uitdaging op zich is. Ach, je ziet, ik kan er lang over mijmeren : -) Nogmaals veel plezier!

0
test

Ik heb dat ook wel eens, dat ik stop met een game omdat het mij niet echt ligt, maar dan later weer opnieuw wil proberen.. Maar misschien ligt Elden ring je gewoon niet? Je moet juist willen exploren, en gewoon gaan waar de wind je heen brengt, niet nadenken over wat je nou precies aan het doen bent, maar gewoon genieten van de de wereld. En dat kan lastig zijn, want de story is ERG GOED, maar verstopt in allerlei teksten en dialogen met mensen die je eerst moet zien te vinden, haha! Maar als je de gameplay van ER wel tof vind, gewoon doorspelen en zie maar waar je uitkomt zou ik zeggen :-)

0
test

De gameplay vind ik tof hoor. En dankzij veel opzoeken op internet krijg ik ook wel wat mee van het verhaal. Maar het wordt in de game zelf gewoon niet goed verteld, vind ik. Veel te fragmentarisch en versnipperd. Daarbij is de voice acting en de lipsynch van de personages echt erg slecht gedaan. Sommige belangrijke stukken verhaal worden zo echt beroerd voor het voetlicht gebracht. En dat geeft mij minder noodzaak om door te spelen.

[Reactie gewijzigd door Agent 4125 op 21 februari 2024 - 19:28]

0

Aanbevolen voor jou