Dead Cells tien miljoen keer verkocht, meer updates gepland

Dead Cells tien miljoen keer verkocht, meer updates gepland

Tot in 2025

Indie-game Dead Cells is meer dan tien miljoen keer verkocht.

Dat hebben ontwikkelaars Motion Twin en Evil Empire aangekondigd. De eerste was de ontwikkelaar van de oorspronkelijke game, terwijl de tweede de ontwikkeling van updates op zich heeft genomen. De roguelike verscheen oorspronkelijk in 2018.

Daarbij maakten de ontwikkelaars ook bekend dat er voorlopig nog genoeg updates op de planning staan voor de indie-hit. "Na het succes van Dead Cells: Return to Castlevania", zegt het bedrijf, verwijzend naar de nieuwste, betaalde dlc voor de game, "heeft Evil Empire een pad voor de toekomst van de hele titel onderzocht."

"Met jaren aan succesvolle updates en uitbreidingen nadat het de live operatie van Dead Cells in 2019 overnam, sleutelt de studio aan zijn bewezen methodes en experimenteert het met ideeën voor toekomstige updates en nieuwe manieren voor fans om van een van hun favoriete roguelikes te genieten."

In een interview met Gamesindustry.biz zegt Evil Empires CEO Steve Filby dat er nog content op de planning staat tot het einde van 2024. De studio is ook bezig met twee nog onaangekondigde games gebaseerd op bestaande series. "We hebben getekend met twee IP-houders om de volgende delen van deze echt gigantische gameseries te maken."

Om welke series het gaat, is niet bekend. De eerste zou volgend jaar in Early Access moeten verschijnen, terwijl de tweede staat gepland voor 2025.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou