Control-multiplayergame Condor nu volledig in productie

Control-multiplayergame Condor nu volledig in productie

Tencent heeft daarnaast meer aandelen van ontwikkelaar Remedy gekocht

De productie van Condor, de multiplayergame die zich afspeelt in het Control-universum, is inmiddels volledig gaande.

Dat heeft ontwikkelaar Remedy Entertainment bevestigd. Volgens de studio is dit de "laatste productiefase voordat een game uit kan komen". Het bedrijf is daarbij van mening dat "de gameplayloop innemend is", en dat de game "een unieke Remedy-insteek naar het genre brengt".

Eerder dit jaar werden er al wat details over Condor onthuld. Zo draait het spel op de eigen engine van Remedy, Northlight. "Na de Hiss-invasie is de Oldest House in lockdown. Het is een broeinest van gevaarlijke bovennatuurlijke krachten. Daarin zit het overblijfsel van de Federal Bureau of Control gevangen. Zij moeten controle over de situatie zien te krijgen. Wanhopige tijden vergen wanhopige maatregelen. Alle hulp is welkom."

Remedy ontwikkelde de singleplayer-actiegame Control, maar tot begin vorig jaar had uitgever 505 Games de rechten op de franchise in handen - inmiddels is Remedy de volledige eigenaar. In de multiplayergame zullen spelers "een overweldigende hoeveelheid vijanden en obstakels tegenkomen. Door gebruik te maken van hun gereedschap en elkaar hebben spelers een kans om te overleven." De game komt op een nog onbekend moment naar PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc.

Verder is bevestigd dat Tencent meer aandelen in Remedy heeft gekocht. Het Chinese bedrijf heeft nu 14,8 procent van de ontwikkelstudio in handen. Voorheen was dat nog 5,01 procent.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou