Competitieve modus Apex Legends ondergaat veranderingen

Competitieve modus Apex Legends ondergaat veranderingen

Om de boel eerlijker te maken

In het nieuwe seizoen Arsenal ondergaat de competitieve modus van Apex Legends enkele ingrijpende veranderingen.

Dat kondigde ontwikkelaar Respawn Entertainment aan tijdens een developer panel. Ten eerste wordt het vereiste level verhoogd van twintig naar vijftig. Dat gebeurt om te voorkomen dat spelers nieuwe accounts aanmaken om misbruik te maken van de ranked-modus.

Het nieuwe matchmakingsysteem houdt rekening met de teamcompositie. Volledige driemansteams worden bijvoorbeeld hoger ingedeeld dan teams die uit drie afzonderlijke spelers bestaan. Op die manier wil Respawn de wedstrijden eerlijker maken voor iedereen.

Ook worden de punten op een andere manier verdeeld. De focus komt op dat gebied meer te liggen op het winnen van wedstrijden, en dus minder op het maken van kills. Het aantal punten dat spelers inleveren aan het begin van een pot (35) is bij elke rank hetzelfde. Het aantal punten dat je krijgt wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren: plaatsing, kills, assists en een bonusscore voor de moeilijkheidsgraad van de lobby. Als spelers het tegen spelers van een hoger niveau opnemen, krijgen ze meer punten.

Voorheen vond in het midden van het seizoen de rankedsplit plaats. Dat is vanaf seizoen 17 verleden tijd. De ranking reset vanaf dan alleen aan het eind van het seizoen. De voornaamste reden daarvoor is de toevoeging van een soort kwalificatiewedstrijden. Iedere speler moet tien kwalificatiewedstrijden spelen en wordt daarna ingedeeld op een niveau, vergelijkbaar met het Rocket League-systeem.

Apex Legends: Arsenal komt op 9 mei uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, pc en Nintendo Switch. Lees hier over de andere veranderingen die het seizoen brengt. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou