Capcom bevestigt dat er meer Resident Evil-remakes verschijnen

Capcom bevestigt dat er meer Resident Evil-remakes verschijnen

Om welke titels het precies gaat wil het bedrijf nog niet prijsgeven

Capcom heeft bevestigd dat er in de toekomst meer remakes van oude Resident Evil-games zullen verschijnen.

Dat meldde Yasuhiro Anpo, de regisseur van de eerder dit jaar verschenen remake van Resident Evil 4, tijdens de PlayStation Partner Awards in Japan (via IGN). Toen hij gevraagd werd of fans meer Resident Evil-remakes kunnen verwachten, antwoordde hij: "Ja. We hebben drie remakes uitgebracht en die zijn allemaal erg goed ontvangen. Het geeft het moderne publiek de kans deze games te spelen, dus als iemand die van deze oude games houdt ben ik blij daar in te voorzien, en dat willen we blijven doen."

Anpo gaf niet aan welke games een remake zullen krijgen. "Dat is iets wat we in de toekomst zullen aankondigen, dus blijf daar naar uitkijken." Er zijn remakes verschenen van Resident Evil 2, 3 en 4 - en veel eerder ook van de oorspronkelijke Resident Evil. Andere opties zijn bijvoorbeeld Resident Evil Code: Veronica, Resident Evil 5 en 6.

Het lijkt er daarbij op dat voor toekomstige remakes Capcom gebruik blijft maken van de zelfontwikkelde RE Engine. "We gebruiken de engine voor veel van onze games", aldus producent Yoshiaki Hirabayashi. "Het komt de snelheid van ontwikkeling enorm ten goede dat we informatie tussen onze teams kunnen delen."

Resident Evil 4 Remake verscheen eerder dit jaar. Capcom kondigde vandaag ook aan dat er op 8 december een gratis vr-modus voor de PS5-versie van de game verschijnt.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

TJa, remakes zijn makkelijker en goedkoper om te produceren dan nieuwe games.... Lame...

-2

Zeik niet, alle 3 de resident evil remakes waren fantastische games, en de originelen waren inmiddels veel te verouderd. Remakes van een game van de vorige generatie kan ik inkomen dat dat een probleem is. Maar hier moet je gewoon echt niet zo zeuren.

2
test

Vertel ons even hoe een remake (dus geen remaster) van PS1 /PS2 games makkelijker is dan nieuwe games? (buiten een verhaallijn verzinnen). Jij hebt er kennelijk verstand van namelijk. Want er zijn helemaal geen nieuwe engine, assets. models, architecture, etc.. gebruikt

0
test

het enige wat makkelijker is aan een remake is het overkoepelende verhaal. Voor al de rest heb je nieuwe dingen nodig. Nieuwe engine. Nieuwe assets. Nieuwe artwork want vaak worden er wel dingen wat aangepast. En dingen toegevoegd. Een extra missie hier en daar moet ook in het verhaal passen. Zoals final fantasy 7 remake is alleen het overkoepelend verhaal hetzelfde ja. Maar hoe het verhaal verteld wordt is helemaal opnieuw gemaakt. Er zitten zoveel nieuwe dingen in die wel moeten passen in het grote verhaal dat ze 100% zeker ook het verhaal nog herschreven hebben. En in deze tijd denk ik dat die remake duurder is om deel 1 te maken dan vroeger was om de hele volledige game te maken. En ik denk dat de RE remakes niet goedkoper zijn dan de originele. Wel ben ik het eens dat het jammer is dat er zoveel remakes komen. Maar liever een remake van een top game die nu door meer mensen gespeeld kan worden dan het origineel, dan dat men een slechte nieuwe game bedenkt.

0
test

Je zou Resident Evil 4 Remake lame noemen... Overigens is het niet eens zo dat Resident Evil geen nieuwere, volledig originele, delen produceert. Dit is meer een aanvulling in de markt en voor de fans van de franchise. Als fan zeg ik geen nee tegen om het jaar uitgaven, zeker niet als ze van deze kwaliteit zijn.

1

Met de remakes hebben ze zich er alles behalve gemakkelijk vanaf gemaakt, met als resultaat bijna perfecte spellen. Lame mn hoela.

0
test

Ik hoop op een re-remake van RE 1 en een remake van RE 0. Code Veronica nog nooit gespeeld, lijkt me ook erg goed voor een remake. RE 5 zal wel niet gebeuren, omdat het zich in Afrika afspeelt en een hoop gekleurde mensen bevat als antagonisten. Dat kan niet meer in woke-land, vind dit trouwens wel een erg goede RE game. RE 6 was gewoon heel erg slecht nmi.

1
test

Je zou maar klagen over woke-land onder een Resident Evil post... naast het feit dat RE4 Remake al een teaser bevat voor RE5. Overigens zie ik RE0 of RE1 niet snel gebeuren in de stijl van de remakes, omdat de ruimtes vrij klein zijn voor over-the-shoulder perspectief. Dan moet je eerder denken aan first person. Men kan de ruimtes breder maken, maar dan kun je het gevoel kwijtraken van de originele game. Om een idee te geven: https://www.youtube.com/watch?v=hB-XLU-DJkw&ab_channel=MoonGlint

0

Aanbevolen voor jou