Bungie deelt meer informatie over Marathon

Bungie deelt meer informatie over Marathon

Game komt op een nog onbekend moment uit op PS5, Xbox Series en pc

In een nieuwe developer diary deelt Bungie meer over het pas aangekondigde Marathon.

Bungie kondigde hun nieuwe game Marathon gisteren aan tijdens de PlayStation Showcase. Na de aankondiging losten fans binnen enkele uren een alternate reality game die via de eerste teaser gevonden werd op, waarna onderstaande developer diary werd gedeeld. In de video praten ontwikkelaars niet alleen uitgebreid over Marathon, maar wordt ook artwork getoond. 

Het spel, dat zich in hetzelfde universum afspeelt als de oude Marathon-games die Bungie nog voor Halo ontwikkelde, wordt een PvP team-based extraction-shooter waarbij spelers in de huid kruipen van cybernetische huurmoordenaars bekend als Runners, die een verloren kolonie op de planeet Tau Ceti IV verkennen en jacht maken op rijkdom en faam. Spelers ontgrendelen allerlei items die hun Runner sterker maken.

Volgens Bungie kunnen spelers rekenen op een verhaal, dat via seizoenen uit de doeken wordt gedaan en nog meer vorm krijgt door de acties van spelers. Als voorbeeld wordt een crew die als eerste een buitenaardse sleutel vindt waarmee een nieuw gebied wordt ontgrendeld, voor altijd geëerd in de game. Die crew moet ook een manier vinden om alle andere spelers toegang te geven tot het gebied.

Bungie laat daarnaast weten in te zetten op dedicated servers en een sterke beveiliging om Marathon zo soepel speelbaar en veilig mogelijk te maken. De game bevindt zich op dit moment in alfastatus. Het ontwikkelteam gaat nu hard aan de slag en wanneer er meer over de game wordt onthuld, moet de release al een stuk dichterbij zijn - voorlopig lijken er dus geen nieuwe beelden op de planning te staan.

Ondanks dat Bungie, dat tegenwoordig vooral bekend is van de Destiny-spellen, is gekocht door PlayStation, komt Marathon op een nog onbekend moment uit op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. Toen PlayStation Bungie kocht werd al benadrukt dat de ontwikkelaar zelf mocht blijven bepalen waar men aan werkt en welke systemen men ondersteunt.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De artstyle van deze game ziet er wel heel dik uit!

0

Aanbevolen voor jou