Blizzard voert grote veranderingen door voor Overwatch 2

Blizzard voert grote veranderingen door voor Overwatch 2

Competitief op de schop

Blizzard voert komend seizoen grote veranderingen door aan de competitieve modus van Overwatch 2.

Het is vooral de bedoeling dat het transparanter wordt voor spelers waar en waarom ze voortgang maken binnen hun rang, of waarom ze juist worden teruggezet, vertelt Blizzard in een blogpost. Spelers krijgen daarom voortaan weer na elke match te zien of ze stijgen of dalen in rang. Ook staat er dan bij waarom, bijvoorbeeld omdat je vaak achter elkaar hebt gewonnen of omdat je onverwachts hebt verloren van een slechter team.

Ook komen de plaatsingsmatches weer terug. De competitieve rang van alle spelers wordt komend seizoen gereset. Iedereen moet tien plaatsingsmatches spelen, op basis waarvan de nieuwe rang wordt bepaald. Tot slot wordt ook de nieuwe rang Champion toegevoegd, boven het huidige maximum Grandmaster.

Het team zegt dat deze wijzigingen worden doorgevoerd op basis van feedback van spelers. "Feedback die we hebben gehoord is dat het zien van je rang niks zegt over waarom je omhoog of omlaag ging", aldus de blogpost. "We hebben als doel om meer transparantie te leveren in elke individuele match en gaan daarom terug naar het updaten van je rang na elke match."

Ook de gameplay wordt op punten aangepakt. Zo moet het schieten en het raken van je tegenstanders consistenter aan gaan voelen en moet de impact van burst-schade worden verminderd, zodat je meer mogelijkheden krijgt om te counteren. Ook wordt de effectiviteit van genezen en schade herbewerkt, zodat matches minder vaak stagneren waarbij geen van beide teams nog veel voortgang maakt.

Alle wijzigingen worden bij het begin van seizoen 9 doorgevoerd. Dat seizoen heet Champions en begint op 13 februari.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou