'Assassin's Creed: Codename Red gepland voor tweede helft van dit jaar'

'Assassin's Creed: Codename Red gepland voor tweede helft van dit jaar'

Ubisoft zou volgens een reportage weer een grote hit nodig hebben

Journalist Tom Henderson claimt dat Codename Red, de nieuwe Assassin's Creed-game die zich in het oude Japan afspeelt, gepland staat voor release in de tweede helft van dit jaar.

Dat meldt hij in een uitgebreid artikel op Insider Gaming over het wel en wee bij Ubisoft. Het is al geruime tijd bekend dat Ubisoft aan de nieuwe AC-game werkt, al zijn er nog geen concrete beelden naar buiten gekomen.

Daarnaast moet het vorig jaar onthulde Star Wars: Outlaws nog in de eerste helft van dit jaar verschijnen. Ook claimt hij dat er in 2025 en 2026 een nieuwe game in de Ghost Recon-reeks, twee Far Cry-spellen (de eerder uitgelekte singleplayergame Project Blackbird en multiplayergame Project Maverick), een remake van Assassin's Creed: Black Flag, nieuwe Assassin's Creed-games Hexe en Invictus en de eerder aangekondigde Splinter Cell-remake moeten verschijnen.

Henderson sluit echter niet uit dat er het een en ander uitgesteld kan worden. Hoewel er afgelopen november al meer dan honderd werknemers binnen Ubisoft zijn ontslagen, claimt hij van zijn bronnen te hebben vernomen dat er meer kunnen volgen. Dit hangt onder andere samen met de twaalf battle royale-games die het bedrijf heeft uitgesteld en de vele uitgestelde projecten waar de Franse uitgever mee zou kampen.

Daarbij zouden verkoopcijfers van games ook niet aan de eisen voldoen. Het eerder deze maand uitgekomen Prince of Persia: The Lost Crown werd kritisch goed ontvangen, maar zou zo'n 300.000 spelers hebben aangetrokken en naar schatting 15 miljoen dollar aan inkomsten hebben opgeleverd. Het eind vorig jaar uitgekomen Avatar: Frontiers of Pandora zou zo'n 1,9 miljoen spelers hebben aangetrokken en ongeveer 133 miljoen dollar in omzet hebben opgeleverd.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zo dat artikel van Insider Gaming moet je niet lezen als je een Ubisoft fan bent. Dat is niet best

-1
test

Ziet er niet goed uit maar ik kan niet rauwig zijn om een ontwikkelaar die buggy messes van incomplete games uitbrengt en hetgeen er in had moeten zitten in de DLC stopt. En dan zijn de games ook nog eens heel matig geworden en zitten ze vol met cosmetische rotzooi en XP boosters. Zou het nu niet eens erg vinden als ze failliet gaan. En dat is gemeen- I don't care.

[Reactie gewijzigd door bigds9fan op 31 januari 2024 - 22:55]

0

Aanbevolen voor jou