‘Amazon heeft al drie Tomb Raider-games gepland’

‘Amazon heeft al drie Tomb Raider-games gepland’

Fan-account vindt uitspraak productiebedrijf

Volgens Dmtri Johnson, topman van productiebedrijf Story Kitchen, heeft Amazon al drie Tomb Raider-games op de planning staan.

In maart 2024 vond er bij het South by Southwest-filmfestival (SXSW) een panel plaats waarin Johnson aan het woord kwam, zo werd recent ontdekt door Tomb Raider fan-account Society of Raiders.

Dmitri Johnson heeft met zijn bedrijf gewerkt aan de eerste Sonic the Hedgehog-film, waarna een deal werd gesloten met Amazon Studios voor het ontwikkelen van televisieseries, onder andere omtrent Tomb Raider. In het panel over transmedia - oftewel het gebruiken van een IP via verschillende mediums als liveactionfilms, series, animatie en games - zei hij het volgende:

“Er is een franchise waar we aan werken waar ik niet te diep op in kan gaan. En dit is een groot experiment voor ons - de studio's en het gamebedrijf waar we werken aan animatie, liveaction films, live-action televisie en een trilogie aan games die gebouwd zijn in Unreal 5.

Daarbij kijken we naar een manier om de assets die voor de game gebruikt worden toe te passen om de productie van de live-action producties te ondersteunen."

De franchise in kwestie wordt niet genoemd, maar het is zeer waarschijnlijk dat het gaat om Tomb Raider. Johnson werkt met Amazon Studios ook aan adaptaties van Disco Elysium, My Friend Pedro, Life is Strange.

Tot op heden werd slechts één nieuw deel van in de serie aangekondigd. De game wordt uitgegeven door Amazon en gemaakt door Crystal Dynamics. Een nieuw artwork toonde al eerder een nieuwe look voor Lara Croft, en recente geruchten wijzen op een open wereld.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou