Activision ontvangt na Microsoft-overname geen info over PlayStation 6

Activision ontvangt na Microsoft-overname geen info over PlayStation 6

Het is volgens PlayStation-baas Jim Ryan een te groot risico

Als Activision Blizzard wordt overgenomen door Microsoft, dan deelt Sony geen vroege informatie meer over de PlayStation 6 met de Call of Duty-uitgever.

Dat liet PlayStation-baas Jim Ryan eerder dit jaar weten aan de Federal Trade Commission, de Amerikaanse instantie die de overname probeert tegen te houden. Journalist Stephen Totilo liep door recentelijk uitgebrachte documenten waarin dit vermeld wordt.

De FTC haalt een eerder gepubliceerd document aan waarin wordt gemeld dat Sony geen vertrouwelijke informatie over "de volgende console in ontwikkeling" kan delen met Activision Blizzard, mocht het bedrijf worden overgenomen. De FTC vraagt vervolgens waarom dat zo is, waarop Ryan antwoordt: "We kunnen simpelweg niet het risico lopen dat een bedrijf dat eigendom is van een directe concurrent toegang heeft tot die informatie."

Hoewel veel van de daaropvolgende quotes onleesbaar zijn gemaakt, lijkt Ryan uit te leggen dat het gebruikelijk is om grote uitgevers voor de officiële bekendmaking op de hoogte te stellen van unieke features van nieuwe consoles, zodat aankomende games daar gebruik van kunnen maken. Bij een overname van Activision Blizzard zou dit verloren gaan.

Hoe dan ook heeft de mogelijke overname van Activision Blizzard door Microsoft nog wat voeten in de aarde. De Federal Trade Commission wil de deal zoals gezegd tegenhouden, en ook het Britse Competition and Market Authority heeft de overname afgekeurd. Diverse instanties van landen en regio, zoals Japan en de Europese Commissie, hebben de overname echter wel goedgekeurd.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Das best logisch, er is ook een lijst bekend van mensen die moeten getuigen deze week en Jim staat er niet bij alleen een voorop genomen verklaring van hem bij de ftc.

1
test

tjah dit recht hebben ze. En begrijpelijk. of in ieder geval snap ik de terughoudendheid van Sony daarin wel. Want ABK kan ineens als spion optreden en info over de console doorspelen aan het moederschip en daar kunnen ze hun strategie aanpassen. dus ik snap de keuze wel en geef ze hierin zelfs gelijk.

2

Zeker begrijpelijk. En dan ook begrijpelijk dat de nieuwe CoD op het volgende generatie aan het begin minder goed werkt...

2

Aanbevolen voor jou