Medeoprichter Media Molecule verlaat studio

Medeoprichter Media Molecule verlaat studio

Zijn piratenhart zou zijn ontwaakt

Mark Healy, de medeoprichter en creative director van Dreams-studio Media Molecule, vertrekt bij de studio.

Dat kondigde hij aan via Twitter. "Na zeventien ongelooflijke jaren waarin ik aan de wieg stond van Media Molecule en het heb opgebouwd, is het tijd dat ik uitvlieg, de zijlen hijs en een nieuwe route uitstippel. Vandaag is mijn laatste dag bij MM."

Healy meldt dat hij trots is op de studio en de mensen die er werken. "Maar er waait een sterk, kosmisch briesje die mijn piratenhart heeft ontwaakt. Ik word er niet jonger op, dus ik volg de wind van mijn nieuwsgierigheid en kijk waar het mij brengt."

Het is niet duidelijk of de piratenmetaforen die Healy gebruikt duiden op zijn toekomstplannen. Op zijn LinkedIn valt in ieder geval te zien dat hij "zelfstandig" werkt en openstaat voor werk.

Nadat hij bij Bullfrog en Lionhead had gewerkt, was Healy in 2006 een van de oprichters van Media Molecule. Hij regisseerde de eerste twee LittleBigPlanet-games en ging daarna aan de slag met Dreams. Het bedrijf kondigde onlangs aan dat de ondersteuning van die game vanaf september wordt stopgezet, al blijft het wel speelbaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou