Amiga-mascotte Zool verschijnt volgende maand op PlayStation

Amiga-mascotte Zool verschijnt volgende maand op PlayStation

Op 16 mei

De game Zool: Redimensioned komt op 16 mei uit voor PlayStation 4 en 5. Dat heeft uitgever Secret Mode onthuld.

De platformer Zool verscheen oorspronkelijk in 1992 voor de Amiga. De heruitgave Redimensioned verscheen in 2021 al op pc, nu komt het pakket dus ook naar PlayStation.

De heruitgave krijgt daarbij nieuwe lokale multiplayerspeltypen, genaamd 'Zool's Gold', 'Rool of Zool' en 'Ball Brawl'. Deze speltypen worden op 16 mei ook gratis als update aan de pc-versie toegevoegd. De PlayStation-versie voegt daarnaast ook trophies toe aan de klassieker.

Zool was een mascotteplatformer voor de Amiga waarbij spelers met een buitenaardse ninja door verschillende levels moesten springen en vechten. 

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Leuke game hoor, maar als je de oorspronkelijke game kent dan voelt het na 10 minuten toch wel heel erg als meer van hetzelfde. Het was in ieder geval geen mascotte voor de Amiga, het was enkel een van de vele woeste pogingen om de Amiga er eentje te geven. Een geflopte poging, met slechts twee games die ook op consoles zijn uitgekomen. De eerste game scoorde initieel erg hoog omdat het gehyped werd als een Sonic killer, maar dat was niet heel erg verdiend. De tweede game was een stuk beter te spelen. En waar hebben ze een nieuwe versie van gemaakt? De matige variant :/

0
test

@gimbal2 Inderdaad geen hoogvlieger. Ik speelde vroeger veel sonic op de sega game gear en Zool leek me daarom ook wel leuk maar zowel het level design als de gameplay waren erg matig.

0

Aanbevolen voor jou