Amerikaanse senator wil inzicht in exclusiviteitsdeals Sony

Amerikaanse senator wil inzicht in exclusiviteitsdeals Sony

Hij maakt zich zorgen over de dominantie van het bedrijf

Kevin Cramer, senator in het Amerikaanse North Dakota, wil inzicht in exclusiviteitsdeals van Sony, laat hij aan het bedrijf weten in een open brief.

De senator geeft in de brief gericht aan Sony-directeur Kenichiro Yoshida aan dat hij zich zorgen maakt over de dominantie van Sony binnen de game-industrie. "Sony heeft de consolemarkt de afgelopen twintig jaar volledig gedomineerd." Daarom wil hij inzicht in contracten over exclusiviteit van games, documenten over de overname van Bungie en alle correspondentie tussen Sony en de Amerikaanse overheid over concurrentie in de markt.

Volgens Cramer brengt de huidige positie van Sony een ontwikkelingskans voor North Dakota, waar hij als senator actief is, in gevaar. North Dakota wil volgens hem voorop lopen als het gaat om educatie op het gebied van informatica en cyberbeveiliging.

Studenten voorbereiden op een carrière binnen de game-industrie is daar een belangrijk onderdeel van, aldus Cramer. "Ik ben verontrust door berichten dat het lijkt dat Sony haar aanwezigheid wil gebruiken om concurrentie uit te sluiten in plaats van keuze voor spelers en ontwikkelaars mogelijk te maken. "Het lijkt er steeds meer op dat Sony's dominantie te danken is aan uitsluitende praktijken, waaronder het betalen van game-uitgevers om hun games niet op rivaliserende platformen uit te brengen."

Cramer noemt de poging van Sony om de overname van Activision Blizzard door Microsoft tegen te houden een voorbeeld van "concurrentieverstorend gedrag". Hij noemt het vooral verontrustend dat "Sony's gelobby bij de FTC en andere waakhonden begon nadat het zelf Bungie had overgenomen."

Het is niet voor het eerst dat een Amerikaanse senator zich uitspreekt over de zaken van Sony. Congresleden opperden eerder al dat Sony concurrentiewetten schendt om de verkoop van Xbox-consoles in Japan tegen te gaan. Op het moment van schrijven heeft Sony nog niet op de brief van Cramer gereageerd. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Waarom houdt deze man zich niet bezig met belangrijkere zaken in Amerika? Zoals abortus, gun control en LHBTI+ rechten? Laat dit over aan de bedrijven die hiervoor in het leven zijn geroepen. Of zou het misschien iets maken kunnen hebben met het feit dat Microsoft een groot kantoor in North Dakota heeft en dat de gouverneur van North Dakota een senior executive is geweest bij Microsoft. Even voor de duidelijkheid; prima dat dit onderzocht wordt maar het feit dat deze man zich er op deze manier mee bemoeit stinkt aan alle kanten.

0
test

"Sony heeft de consolemarkt de afgelopen twintig jaar volledig gedomineerd." Lekker overdreven, volgens mij was er genoeg gezonde concurrentie.

0

Aanbevolen voor jou