World of Warcraft-designer start nieuwe NetEase-studio en werkt aan mmo Ghost

World of Warcraft-designer start nieuwe NetEase-studio en werkt aan mmo Ghost

Morgen volgt een Twitch-stream met meer informatie

Greg Street, de voormalige lead systems designer van World of Warcraft, is met NetEase de studio Fantastic Pixel Castle gestart.

Fantastic Pixel Castle bestaat uit talent dat jarenlange ervaring heeft met het ontwikkelen van mmo's. De studio werkt volledig op afstand en daardoor kunnen de werknemers van overal ter wereld komen. De officiële website van de studio is hier te vinden.

De studio werkt aan een nieuwe mmo die de codenaam Ghost draagt. Details over de mmo zijn er nog niet, al is er al wel artwork uitgebracht. Volgens Street is de mmo een uitdagend genre, maar moet de gedeelde ervaring van de werknemers er voor zorgen dat het goedkomt. Daarbij wil men al in een vroeg stadium informatie en beelden delen over de game, zodat mensen feedback kunnen geven.

Komende woensdag om 20:00 uur wordt op Twitch een livestream uitgezonden waar meer informatie over de studio en Ghost wordt gegeven. Gameplaybeelden worden dan nog niet getoond.

Het Chinese NetEase timmert de laatste jaren hard aan de weg binnen de game-industrie. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld studio's als Quantic Dream en Grasshopper Manufacture gekocht. Yakuza-bedenker Toshihiro Nagoshi heeft met NetEase de ontwikkelstudio Nagoshi Studio opgericht en de hoofdontwerper van Remedy-game Control is met het bedrijf Anchor Point Studios gestart. Voormalige Dragon Quest-producent Ryutaro Ichimura heeft afgelopen mei samen met NetEase de studio PinCool geopend. In Texas is de studio T-Minus Zero Entertainment geopend, dat gerund wordt door legendarische mmo-ontwikkelaar Rich Vogel.

Ghost
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou