Wachtwoorden van Call of Duty-spelers mogelijk via malware gestolen

Wachtwoorden van Call of Duty-spelers mogelijk via malware gestolen

Activision zou de situatie onderzoeken

Activision Blizzard onderzoekt de mogelijkheid dat hackers met malware de wachtwoorden van Call of Duty-spelers hebben gestolen.

Dat claimt TechCrunch te hebben vernomen. Hackers zouden via Call of Duty malware op de pc van spelers weten te installeren om vervolgens wachtwoorden van gameaccounts en crypto wallets te stelen. De website heeft een aantal van de gelekte wachtwoorden met bijbehorende logingegevens ontvangen en kan bevestigen dat het legitiem is.

Een anonieme bron meldt dat Activision Blizzard de situatie op dit moment onderzoekt, mogelijkheden om de malware te verwijderen zoekt en spelers waar mogelijk helpt. "Er is nog niet genoeg data van hoe de malware zich verspreidt. Het is een mogelijkheid dat het alleen bij mensen die third-party-tools hebben geïnstalleerd voor komt."

Een woordvoerder van Activision heeft aan TechCrunch in ieder geval al toegegeven dat men zich bewust is van de mogelijkheid dat informatie van spelers mogelijk in verkeerde handen is gevallen, maar noemt dit wel een probleem die zich binnen de gehele industrie afspeelt. De woordvoerder zegt dat de servers van het bedrijf "veilig" zijn.

Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3 kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou