Volgende game van Baldur's Gate 3-makers verschijnt waarschijnlijk eerst via Early Access

Volgende game van Baldur's Gate 3-makers verschijnt waarschijnlijk eerst via Early Access

'Het is een minder grote gok'

Larian Studios, de ontwikkelaar van het vorig jaar verschenen Baldur's Gate 3, laat weten dat de volgende game van de studio waarschijnlijk ook eerst via Early Access beschikbaar komt.

Dat meldt director of publishing Michael Douse in een interview met Game File (via Eurogamer). Baldur's Gate 3 kwam in 2020 uit op pc als Early Access-release, terwijl de complete versie van de game pas in 2023 verscheen.

Wat Douse betreft zet Larian die manier van werken door voor de volgende game. "Dit is de enige manier om het te doen tegenwoordig, zeker als je je bedenkt dat je sociale resonantie wil creëren, een situatie waarin je constant het gesprek met de spelers aangaat."

Hij vervolgt: "Ons volgende project - wat het ook wordt - zal waarschijnlijk ook eerst via Early Access beschikbaar komen. Het is een minder grote gok. Als je een AAA-game uitbrengt zonder Early Access, maak je een enorme gok op de mogelijkheid dat de game goed is en mensen het tof vinden. Via Early Access kom je er snel genoeg achter. Het helpt je om een massief schip te besturen."

Douse benadrukt dat Early Access niet louter voordelen heeft. "Het is eng. Het verandert je studio in een soort live-service-bedrijf, want je moet de machine blijven voeden. Maar we waren (bij Baldur's Gate 3) heel open over dat we dat niet gingen doen. We lieten weten geen verhaal toe te voegen, en niet echt content. Het gaat om het scheppen van verwachtingen."

Het is al een tijdje bekend dat Larian aan een nieuwe game werkt, maar het is niet bekend wat die game precies inhoudt. Wel is duidelijk dat het bedrijf niet aan Baldur's Gate 4 werkt. In het bovengenoemde interview liet Douse zich overigens ook uit over de ontslagrondes binnen de game-industrie.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Wat ik zo mooi vind aan Larian is dat het management van het bedrijf gewoon heel open is in de communicatie en heel duidelijk is zoals de man zelf ook al aangeeft. Als de nieuwe game op kwaliteit hetzelfde gaat als met BG3 met de early access dan ben ik er zeker bij. Het gevaar is wel dat men al klaar is met de game voor deze uitkomt dus je moet de machine ook niet teveel voeden. Daarom ben ik maanden voor release gestopt met spelen om weer enigszins vers te kunnen starten bij release. Wat een topgame, doet echt recht aan het DnD principe. Ben benieuwd waar ze nu mee gaan komen.

0

Wat ze met Bladur's Gate 3 ook wel heel slim deden was dat de early access nooit meer dan alleen Act 1 heeft bevat. Dus er viel altijd meer te halen in de volle versie.

0

Klopt, en ik moet zeggen dat ik na de release Act 1 echt doorheen geknald ben. Die had ik al zo vaak gedaan dat die Act als werken voelde.

0

Aanbevolen voor jou