Ubisoft Connect vernieuwd, bèta wordt uitgerold

Ubisoft Connect vernieuwd, bèta wordt uitgerold

Programma moet gebruiksvriendelijker, sneller en uitgebreider zijn

Ubisoft heeft diens softwaredistributieplatform Ubisoft Connect op de schop genomen. De bèta van de vernieuwde versie wordt nu uitgerold.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd middels een blogpost. Het wordt geleidelijk uitgerold aan mensen die Ubisoft Connect op hun computer of smartphone hebben staan, dus wanneer het programma er bij een gebruiker nog hetzelfde als voorheen uitziet, verandert dat spoedig.

Het uiterlijk van het platform is op de schop gegaan - gebaseerd op feedback van gebruikers de afgelopen jaren - wat er onder andere voor moet zorgen dat mensen hun gamebibliotheek gemakkelijker kunnen navigeren. Tegelijkertijd is er ook meer informatie op gamepagina's te vinden, en wordt duidelijk getoond welke games een update vereisen en hoeveel progressie men in een game heeft geboekt.

Daarnaast worden er nieuwe sociale mogelijkheden toegevoegd, zoals nieuwe spelersprofielen die beschikbaar zijn via de app. Men kan nu ook met elkaar in contact komen en zien wat anderen spelen.

Ubisoft laat daarnaast weten dat de pc-versie van Ubisoft Connect aan de achterkant flink wordt aangepast zodat het programma "de toenemende complexe updates van Ubisoft-games en -services kan bijbenen". In de praktijk moet dat gebruikers een naadloze ervaring bieden, waarbij spelers sneller aan hun game naar keuze kunnen beginnen.

Gedurende de bèta blijft Ubisoft logischerwijs feedback verzamelen. "Het doel is om de meeste feedback mogelijk van onze spelers te krijgen, dus we hebben een feedbacksysteem in de app gebouwd. We kunnen niet wachten om de mening van onze spelers te horen."

Ubisoft Connect voor de pc kan hier gedownload worden. Het kan vergeleken worden met programma's als Steam. Ubisoft brengt sinds enige tijd zijn pc-games ook weer uit op Steam, al lijkt het er op dat aankomende nieuwe spellen zoals Star Wars Outlaws op pc alleen op Ubisoft Connect verschijnen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou