Valve laat meeste games die AI-technologie gebruiken toe op Steam

Valve laat meeste games die AI-technologie gebruiken toe op Steam

Het bedrijf communiceert nieuwe regelgeving rondom het gebruik van AI

Valve heeft bekendgemaakt dat de meeste games die gemaakt zijn met behulp van artificiële intelligentie toegelaten zullen worden op Steam.

Dat heeft het bedrijf laten weten. Valve gaf vorig jaar al aan dat AI gebruikt mag worden voor game-ontwikkeling bij spellen die op Steam staan, maar vertelde toen dat het meer tijd nodig had om precieze regelgeving op te stellen. In een blogpost heeft Valve nu meer duidelijkheid geschetst.

"Nadat we de afgelopen maanden verder hebben gepraat met ontwikkelaars en beter inzicht hebben gekregen in dit onderwerp, zullen we vanaf vandaag anders omgaan met spellen die AI gebruiken", zo schrijft het bedrijf. "Door deze aanpassingen kunnen we de overgrote meerderheid van spellen die AI gebruiken uitbrengen."

Wel moeten ontwikkelaars op de productpagina van een game vermelden op welke manier AI is gebruikt tijdens de ontwikkeling - bijvoorbeeld het verschil tussen vooraf gegenereerde inhoud of live gegenereerde inhoud. Daarbij mag de content niet inbreuk maken op beschermd materiaal en er mag er geen erotische content live gegenereerd worden met AI. Er komt een nieuw systeem op Steam waarmee spelers illegale, live gegenereerde AI-inhoud in spellen kunnen rapporteren.

"De veranderingen van vandaag zijn het resultaat van al onze gesprekken met ontwikkelaars die AI gebruiken en die AI-tools ontwerpen, en ons beter begrip van dit nieuwe landschap, inclusief de risico's", aldus Valve. "Hierdoor kunnen we nu veel meer openstaan voor het uitbrengen van spellen met AI-technologie op Steam."

Het bedrijf vervolgt: "Het uitzoeken van dit alles heeft wat tijd gekost. Het spijt ons dat dit het voor sommige ontwikkelaars moeilijker heeft gemaakt om beslissingen te nemen over hun spellen. Maar uiteindelijk zijn we het aan onze spelers en ontwikkelaars verplicht om niet over één nacht ijs te gaan bij dit soort complexe beslissingen. We blijven leren van de spellen die worden ingediend op Steam en van de juridische vooruitgang rond AI. We zullen onze beslissingen indien nodig dan ook opnieuw bekijken."

Het gebruik van AI zorgt wereldwijd voor veel ophef, ook binnen de game-industrie. Eerder deze week bleek dat acteursvakbond SAG-AFTRA een deal heeft gesloten waarmee stemacteurs "veilig nieuwe werkzaamheden voor digitale replica's van stemmen kunnen verkennen". Deze deal kon echter op veel kritiek bij stemacteurs rekenen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou