Ubisoft sluit geen pc-accounts waarmee ooit games zijn gekocht

Ubisoft sluit geen pc-accounts waarmee ooit games zijn gekocht

En daarbij worden alleen accounts die al langer dan vier jaar inactief zijn gesloten

Ubisoft heeft verduidelijkt dat het geen pc-accounts van gebruikers sluit als daarmee ooit games zijn aangeschaft.

Eerder deze week bevestigde Ubisoft dat accounts van de uitgever op pc gesloten worden wanneer ze te lang inactief zijn. Dit nadat een gamer liet weten een e-mail te hebben gekregen van Ubisoft met een waarschuwing dat zijn account zou worden gesloten vanwege langdurige activiteit.

Ubisoft reageerde bevestigend op de Tweet en meldde dat men deze situatie kan vermijden door binnen dertig dagen na het ontvangen van de e-mail in te loggen op het betreffende Ubisoft Account. Er zit blijkbaar een knop in de e-mail waarmee de sluiting van het account kan worden geannuleerd.

De situatie zorgde voor ophef bij gamers, bovenal omdat mensen bang waren hierdoor toegang tot hun pc-games van Ubisoft kwijt te raken. Dat blijkt echter niet het geval te zijn. De uitgever heeft aan Eurogamer bevestigd dat accounts waar ooit games mee zijn aangeschaft niet worden verwijderd.

De uitgever benadrukte ook nogmaals dat het dit doet vanwege Europese regelgeving waarin staat dat bedrijven niet langdurig persoonlijke informatie van gebruikers mogen bewaren als men al lange tijd niet meer gebruikmaakt van een service. Daarbij gaat het volgens Ubisoft alleen om accounts die langer dan vier jaar inactief zijn.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nou laat xDefiant maar komen dan! Dan heb je altijd een free-to-play game ''gekocht'' zodat je account nooit verwijdert wordt.

0
test

@Redactie; Lees het begin even opnieuw. Iets meer koffie drinken jongens. Blijven jullie scherp :D "Ubisoft heeft verduidelijkt dat het geen pc-accounts van gebruikers sluit _is_ daarmee ooit games zijn aangeschaft." En "Dit nadat een _game_ liet weten een e-mail te hebben gekregen van Ubisoft"

0
test

Thanks voor de heads up. Koffie drink ik niet. En nee, daar ga ik ook niet mee beginnen ;)

0
test

Red Bull mag ook ;-)

0
test

Daar ben ik een paar jaar geleden van afgekickt gelukkig ;)

0

Echte mannen drinken thee. Ik kan gerookte thee aanbevelen, dat is echt een smaaksensatie.

0
test

Geloof me, ik zou graag thee drinken (en dat deed ik tot een paar jaar geleden ook fanatiek). Maar sinds ik een beugel heb, krijg ik snel aanslag op mijn tanden van thee. Hopelijk kan ik er volgend jaar weer volop van genieten!

0

Aanbevolen voor jou