The Day Before-studio sluit deuren, verkoop van game stopgezet

The Day Before-studio sluit deuren, verkoop van game stopgezet

Game kwam op 7 december uit

Fntastic, de ontwikkelaar van de controversiële game The Day Before, heeft zijn deuren gesloten. Ook is de game uit de verkoop gehaald.

The Day Before kwam na meerdere uitstellen op 7 december uit, en vier dagen later liet Fnastic weten dat de studio gesloten wordt. "Helaas heeft The Day Before financieel gefaald en hebben we geen geld meer om door te gaan. Alles wat we hebben verdiend zal gebruikt worden om onze schulden bij partners af te betalen."

Het bedrijf vervolgt: "We hebben al onze inspanning, middelen en uren in de ontwikkeling van The Day Before gestoken, dat onze eerste grote game was. We hadden graag nieuwe patches uitgebracht om het volledige potentieel van de game te onthullen, maar helaas kunnen we dat niet betalen." Zover bekend blijven de servers van de game voor nu wel live.

The Day Before was voor release al omgeven door controverse. Veel gamers vreesden dat het om een scam van ontwikkelaar Fntastic ging, en het spel werd meermaals uitgesteld - onder andere omdat er problemen waren met de rechten rondom de naam van de game.

Afgelopen donderdag verscheen The Day Before dan toch op Steam, maar al snel waren de spelersrecensies "overweldigend negatief". Op SteamDB is daarnaast te zien dat het spelersaantal na releasedag snel inzakte.

Spelers maakten melding van veel bugs en een gebrek aan features. Daarbij bleek het helemaal niet om een openwereld-mmo te gaan, zoals de ontwikkelaar op voorhand aangaf, maar eerder om een extraction-achtige shooter. Verder zaten er allerlei bizarre advertenties in de game en leek zo'n beetje heel de spelwereld te zijn opgebouwd uit kant-en-klare Unreal Engine-assets.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Sneu voor al die vrijwilligers... Het blijft echt een bizar verhaal. Ik ben echt benieuwd wat hun hele plan was met dit spel en of we dat ooit te weten gaan komen. Ze zijn nooit het stigma van een scam ontgaan en eigenlijk alles wat ze hebben gedaan (inclusief dit), lijkt het meer en meer te bevestigen. Ik vraag me dan ook af of ze zelf hadden verwacht dat het bij de aankondiging zo populair zou zijn en ze constant onder een vergrootglas zouden liggen. Het lijkt er echt op dat ze gewoon even snel wat in elkaar geflanst hebben om toch iets aan te leveren. Ben ook wel benieuwd of ze er dan aan hebben verdiend en of het op steam te koop blijft. Ik zie al dat het niet meer op steam te koop is. Lekker bezig

[Reactie gewijzigd door alex201 op 12 december 2023 - 08:16]

0
test

Scam. Wie gelooft de leugens nog? The day before konden ze niet waarmaken. Dus snel een spelletje maken, geld binnenhalen, en nu faillissement aanvragen. Die zitten gewoon met hun blote billen op het strand van Gran Canaria.

0
test

Da's dus niet het geval. Er staat dat de studio gesloten is. Van een faillissement is nog geen spraken Geld wat via Steam betaald is wordt 30 dagen vastgehouden door Steam voor een eventuele refund. Daarnaast hebben ze de refundperiode aardig opgerekt (mensen met 10+ in-game tijd weten de game nog te kunnen refunden). Van de 200K aan kopieën die verkocht zijn, zijn er momenteel al 91K gerefund. Zelf geven ze aan dat het weinige geld wat ze er aan over hebben gehouden direct afstaan aan leveranciers om hun schulden zo laag mogelijk te houden. Ik verdedig ze niet. Zeg enkel wat ik online terug heb gevonden :)

[Reactie gewijzigd door archangel1110 op 12 december 2023 - 11:10]

0
test

Ik las ergens dat ze hun naam in eight Points veranderd hebben. Ik blijf er bij dat het scam is. The Day Before, zoals het werd aangekondigd, was ook te mooi om waar te zijn. ⁹

0

Aanbevolen voor jou