Riot Games ontslaat 530 werknemers

Riot Games ontslaat 530 werknemers

Ongeveer elf procent van alle werknemers

League of Legends-studio Riot Games gaat globaal 530 werknemers ontslaan.

Dat heeft het bedrijf bevestigd op zijn website. De ontslagen komen neer op zo'n elf procent van alle werknemers. De grootste impact zal in teams die buiten hoofdontwikkeling vallen te voelen zijn.

"Gedurende het grootste gedeelte van ons verleden hebben we dagen als deze kunnen vermijden, maar deze beslissing is noodzakelijk om de toekomst van Riot te verzekeren", aldus het bedrijf. "Dit is niet om aandeelhouders tevreden te stellen of de verwachte winst van een kwartaal te behalen - het is noodzakelijk."

Riot legt uit dat het aantal werknemers de afgelopen jaren meer dan verdubbeld is. "We hebben ons op steeds meer en meer projecten gericht en hebben niet gekeken naar wat spelers het meeste nodig hebben. De aanpassingen die we nu maken hebben als doel om onze focus te leggen op de gebieden waar de grootste impact plaatsvindt en om onze investeringen op gebieden waar dat niet het geval is te verminderen."

Riot Games laat weten dat het zijn focus legt op interne ontwikkeling, en dat het games als League of Legends, Valorant, Wild Rift en Teamfight Tactics blijft ondersteunen. De ondersteuning van kaartgame Legends of Runeterra wordt teruggeschaald. Ook het uitgevers label Riot Forge, waarmee games van andere ontwikkelaars worden uitgebracht, wordt opgeheven nadat het aankomende Bandle Tale: A League of Legends Story is uitgekomen.

Er vonden in 2023 opvallend veel ontslagrondes plaats binnen de game-industrie bij vele tientallen (game)bedrijven, maar in 2024 lijkt zich dit voort te zetten. Zo werd eerder aangekondigd dat Unity zo'n 1800 werknemers ontslaat, dat Twitch een grootschalige ontslagronde houdt, dat Embracer een aanzienlijk gedeelte van Gearbox-studio Lost Boys Interactive ontslaat en dat een derde van alle werknemers bij Surgeon Simulator-ontwikkelaar Bossa Studios is ontslagen. Ook zijn er ontslagen gevallen bij Dead by Daylight-ontwikkelaar Behaviour Interactive, Lords of the Fallen-uitgever CI Games en Rising Star Games-eigenaar Thunderful Group.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Lijkt een trend te zijn dat in de corona tijd te veel mensen aangenomen zijn en nu door dat beleid ontslagen worden. Altijd kut voor de medewerkers natuurlijk. Het is niet hun fout en de mensen hoger op die de beslissing maken hebben geen consequenties.

0
test

Het zal eerder te maken hebben met inflatie, industrie die stabiliseert in omzet, nieuwe technieken in engines die werk makkelijker maken, etc. Edit: Ik zie nu ineens het 'nieuwste' nieuws van een paar uur geleden die mijn punten ondersteunen. Het is ook ronduit rot.

[Reactie gewijzigd door Larafin op 23 januari 2024 - 13:40]

0

Aanbevolen voor jou