Pc-versie Assassin's Creed Mirage ontvangt plots Denuvo-DRM

Pc-versie Assassin's Creed Mirage ontvangt plots Denuvo-DRM

Bedrijf maakt er geen melding van in de patch notes

Ubisoft heeft naar het schijnt de omstreden DRM-technologie van Denuvo toegevoegd aan de pc-versie van Assassin's Creed Mirage. Dit zonder er publiekelijk melding van te maken.

Vandaag, op de releasedag van de game, is de day one-patch voor Assassin's Creed Mirage uitgekomen op consoles en pc. Spelers van de pc-versie claimen echter dat men na het downloaden van de update eerst een licentieovereenkomst gerelateerd aan Denuvo moet goedkeuren voordat men verder kan spelen.

Dit is bij veel spelers dan ook in het verkeerde keelgat geschoten. De DRM-technologie van Denuvo staat er om bekend dat het haast onmogelijk is om te kraken, waardoor er geen illegale kopieën van een game verspreid kunnen worden. Tegelijkertijd is de technologie omstreden, omdat het in sommige gevallen een negatief affect op de prestaties van een game heeft.

Veel gamers spreken dan ook van een geniepige actie, omdat het reviewembargo van de game al is afgelopen en reviews logischerwijs geen melding maken van Denuvo - de DRM is immers naar verluidt vandaag pas toegevoegd. Daarbij wordt er geen melding van gemaakt in de patch notes van de update.

Assassin’s Creed Mirage is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en pc. Lars Cornelis gaf een 6,5 aan de game: "Als je maar ver genoeg wordt uitgekleed, sta je uiteindelijk in je hemd. Dat ondervindt ook Assassin’s Creed Mirage. Alles wat niet met sluipmoorden te maken heeft wordt achterwege gelaten, maar er wordt ook niks nieuws aan toegevoegd. Het resultaat is bij vlagen nostalgisch en vermakelijk, maar uiteindelijk zo vluchtig als een luchtspiegeling."

View post on X
Assassin's Creed Mirage

Assassin's Creed Mirage kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Netjes hoor Ubisoft /s Is er ook nog een XP boost toegevoegd toevallig? Denk dat ik hem toch maar skip, dit soort praktijken is niet ok

[Reactie gewijzigd door op 5 oktober 2023 - 14:54]

0
test

Wat is dat voor een smerige actie.

1

Aanbevolen voor jou