Ook Geil kondigt eerste DDR5-geheugenkits aan

Ook Geil kondigt eerste DDR5-geheugenkits aan

Golden Emperor International Ltd (Geil) heeft aangekondigd druk in de weer te zijn met de transitie naar DDR5-geheugen. De Taiwanese fabrikant wil in het vierde kwartaal van 2021 hun eerste DDR5-kits opleveren, te beginnen met kloksnelheden à 4800 MHz en maximale volumes van 128 GB (4 x 32 GB).

Geil kondigde hun eerste stappen in de nieuwe RAM-generatie aan per officiële blogpost en identieke persberichten. Prijzen en precieze releasedata bleven uit, maar aan technische beloftes schiet het niet tekort. 

Het vlaggenschip voor deze generatie moet de Polaris RGB-lijn zijn, die Geil uitdost met futuristische heatsinks en opvallende kleurenverlichting. Deze start aanvankelijk vanaf 4800 MHz snelheden, met CAS Latencies van 40-40-40, op 1.1 volt. Die vertragingen zijn groter dan die van gedegen DDR4-modules, maar DDR5 biedt als interface meer bandbreedte en algehele stabiliteit. 

Promotionele afbeelding van een Polaris RGB-geheugenmodule, GeIL's eerste DDR5-kit.

Geil gaf daarbij aan dat het momenteel samenwerkt met moederbordfabrikanten om stabiliteit te garanderen. De nieuwe DDR5-modules dienen uiteraard compatibel te zijn met zowel AMD- als Intel-moederbordchipsets. 

Voor overklokkers werkt Geil alvast aan snellere DDR5-modules. Momenteel zouden dat geheugenschijven zijn met maximale kloksnelheden tot 7200 MHz en vertragingen zo kort als CL32-36-36. Over de volumes van deze schijven (of complete kits) wordt nog niet gesproken. Wel zegt Geil toe dat deze modules geen rgb-verlichting zullen meenemen in het ontwerp.

De overstap van DDR4- naar DDR5-geheugen staat dit jaar nog aan te vangen. Zowel Intel als AMD lijken ondersteuning voor DDR5 mee te nemen in hun eerstvolgende generatie processoren, terwijl inmiddels ook steeds meer geheugenfabrikanten hun eerste DDR5-modules onthullen. Vorige week teasede bijvoorbeeld ook Corsair de komst van hun eigen DDR5-6400-geheugen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hebben jullie die afkorting bedacht of is dat daadwerkelijk hoe men genoemd wenst te worden?

0
test

@kleinekoosjer Er prijkt al jaar en dag "GeIL" op die geheugenkaartjes, dat is nu eenmaal hoe ze het zelf afkorten. Heb achterin de kast nog twee DDR3-schijfjes van ze liggen. SEO-technisch echter niet heel slim voor de Benelux, nee. Ze stileren het zelf wel volledig in hoofdletters — behalve de "e", om de een of andere reden. Gezien we daar niet aan meedoen op Gamer.nl, wordt het hier gewoon "Geil".

0
test

@TomKauw 'echter niet heel slim'.. of juist wel.. nu hebben we het er over.. ;-)

0
test

@TomKauw En in het Duits betekent het gewoon "tof". Niet alles heeft betrekking op s.ks, hoor. . = e vanwege het filter.

0
test

Als die dingen het maar trekken qua power.

0
test

@bigds9fan Ach, voor zulke geile modules moet dat trekken geen probleem zijn (sorry, te flauw, maar het was sterker dan ikzelf) ;)

0

@Michael-Raymond-Clayton kak! Je was me voor

0
test

@Michael-Raymond-Clayton Hahhah heerlijk dit humor :/)

0

Aanbevolen voor jou