Ontwikkeling League of Legends-mmo is opnieuw begonnen

Ontwikkeling League of Legends-mmo is opnieuw begonnen

Het kan nog jaren duren voordat het spel wordt onthuld

Riot Games heeft de ontwikkeling van de nog naamloze mmo rondom League of Legends geschrapt en is opnieuw begonnen.

Dat laat Marc Merrill, de medeoprichter van de studio, weten op X. "Na veel reflectie en discussies hebben we een tijd geleden besloten om de richting van het project te resetten. Dat was geen makkelijke beslissing, maar wel een noodzakelijke. De oorspronkelijke visie onderscheidde zich niet genoeg van andere games."

Hij vervolgt: "We denken niet dat jullie een standaard mmo willen spelen in een Runeterra-jasje. Om de potentie van Runeterra eer aan te doen en te voldoen aan de enorme verwachtingen van spelers wereldwijd, moeten we een significante evolutie van het genre leveren."

In 2020 werd al aangekondigd dat Riot aan een mmo gebaseerd op het League of Legends-universum werkte. Concrete details zijn sindsdien nog niet gegeven. In 2023 vertrok de producent van de mmo al bij de ontwikkelaar. Fabrice Condominas, hoofdproducent van Star Wars: Squadrons en voormalige ontwikkelaar van diverse Mass Effect-games, leidt het project nu.

Aangezien de ontwikkeling van de mmo opnieuw is begonnen, kan het nog lang duren voordat er iets van het spel getoond wordt. Volgens de ontwikkelaar kan het nog jaren duren voordat er meer details worden onthuld. "We vragen om jullie vertrouwen in deze stille periode. Geen nieuws is goed nieuws, en we zijn hard aan het werk en stoppen onze ziel en zaligheid in iets waar jullie hopelijk van gaan houden."

View post on X
View post on X
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou