Nintendo blokkeert Wii-emulator op Steam

Nintendo blokkeert Wii-emulator op Steam

Wii niet weg is, is gezien

Nintendo heeft de release van een emulator op Steam tegengehouden.

Dat bevestigt Dolphin, de ontwikkelaars van de emulator waar games van de GameCube en Wii in kunnen worden gespeeld. "We zijn erg teleurgesteld om te moeten mededelen dat de release van Dolphin op Steam voor onbepaalde tijd is uitgesteld. We zijn door Valve op de hoogte gebracht dat Nintendo een 'cease and desist' heeft uitgevaardigd tegen de Steam-pagina van Dolphin, en we hebben Dolphin van Steam verwijderd tot deze zaak is opgelost. We onderzoeken op dit moment onze opties en zullen later met een uitgebreider antwoord komen."

Website PC Gamer heeft de brief van Nintendo ingezien en zegt dat het bedrijf claimt dat de intellectuele eigendomsrecht van Nintendo wordt geschonden. Valve heeft deze zogenoemde 'DCMA'-klacht vervolgens doorgestuurd naar Dolphin, die besloten om in te grijpen.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

2
test

Ik snap het ook, zou het wel geweldig vinden als Nintendo ervoor zou zorgen dat in ieder geval al hun first party titels makkelijker toegankelijk worden voor de Switch. Het zou mooi zijn als Nintendo ervoor zou zorgen dat we toegang hebben tot hun volledige bibliotheek aan retro games, denk dat als Nintendo dit zou doen het illegaal spelen van roms ook vele malen minder zal worden.

1
test

Nintendo zou veel meer kunnen met haar bibliotheek aan retro-games. De service die ze nu bieden (die apps) is leuk, maar een lachertje vergeleken met wat het zou kunnen (en in mijn ogen moeten) zijn.

0
test

Als ze dat op een ander platform doen als de Switch dan geloof ik het wel, maar als ik een crappy Switch daarvoor moet aanschaffen zal ik dat niet doen. Ga niet nog eens betalen voor al die roms/cartridges die ik nog in storage heb liggen. En via emulator is gewoon zoveel handiger dan de cartridges uit storage halen en de originele consoles aan te moeten sluiten.

-1

volgens mij gaat het ergens anders om. Het gaat Nintendo niet per se om het feit dat er games mee gespeeld kunnen worden, die moet je volgens mij nog steeds kopen, maar het draait om de Wii Common key die in de software zit en je bij andere emulatoren moet invullen geloof ik.

0
test

Doordat de retro bibliotheek zo ruk is op de switch ben ik ook op alternatieven gestapt.

0
test

Normaal is Nintendo gewoon dwars om dwars te zijn, maar deze keer hebben ze gewoon gelijk, Dolphin heeft keys van Nintendo gebruikt.

0
test

Wanneer vind jij dat Nintendo dwars is?

0
test

Xbox emulators trekken op niks, maar Microsoft lost die vraag zelf op door de Xbox Backwards Compatible te maken. Dan leg je vanzelf piraterij aan banden. Nintendo en Sony doen lekker hun eigen klantonvriendelijk ding. Ben ik superblij dat we Dolphin en PSCX2 kunnen gebruiken op de PC of de Steamdeck. Nintendo, soms verdien je echt wel eens een paar rake klappen. Zeker nu ik onlangs nog die Joy-Con drift smeerlapperij heb gelezen. Eerst beloven eraan te werken, maar wanneer je de rechtszaak hebt gewonnen, die defecte Joy-Cons toch gaan verschepen. Naaipraktijken. dus mensen: hou niet van een gamebedrijf. Het zijn niet jouw vrienden. :)

-1
test

Nintendo heeft mij zojuist de beste ervaring gegeven in mijn 28 jaar als gamer met Tears of the Kingdom, dus beschouw Nintendo wel een beetje als vriend als je het niet erg vind

0

Aanbevolen voor jou