Naam horrorgame met Mickey Mouse aangepast na controverse

Naam horrorgame met Mickey Mouse aangepast na controverse

Ontwikkelaar biedt excuses aan

Eén dag na de aankondiging van horrorgame Infestation 88 heeft de ontwikkelaar besloten om de naam aan te passen.

De game werd gisteren aangekondigd en zet spelers tegenover een monsterlijke versie van Mickey Mouse. De eerste tekeningen van Disney's mascotte vallen sinds 1 januari onder het publieke domein. Dat betekent dat iedereen rechtenvrij de afbeelding van de beroemde muis mag gebruiken voor eigen producties. Let wel: het gaat alleen om de eerste versie van Mickey, zoals die in 1928 in Steamboat Willie te zien was. Nieuwe versies zijn nog steeds eigendom van Disney.

Infestation 88 kreeg direct na aankondiging de nodige kritiek te verduren. Niet vanwege de rechtenkwestie met Disney, maar vanwege vermeende banden met nazisme. Streamer Anoriand wees in een draadje op X als eerste op de mogelijk neonazistische denkbeelden van de ontwikkelaar.

Zo doet het getal '88' in de titel hem direct denken aan het nazisme, omdat dit getal vaak gebruikt wordt als vervanging voor 'Heil Hitler' (de H is de achtste letter uit het alfabet). Ook ziet Anoriand veel afbeeldingen met ratten, die door nazi's vaak worden gelijkgesteld met joden, en zouden die ook nog eens vergast worden in het spel.

Ontwikkelaar Nightmare Forge Games heeft op X inmiddels excuses aangeboden en zegt niet op de hoogte te zijn geweest van de beelden die hun creatieve keuzes konden oproepen. "Ons spel Infestation 88 speelt zich in de jaren 80 af en het jaar 1988 is simpelweg gekozen vanwege het symmetrische ontwerp in het logo van de game", zegt de studio. "We bieden onze excuses aan voor onze onwetendheid hierover en stellen het op prijs dat dit onder onze aandacht is gebracht."

De studio kondigde verder aan dat de naam van de game direct gewijzigd zal worden naar Infestation: Origins. Op Steam is de nieuwe naam al te zien. De game moet dit jaar nog uitkomen op pc.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nou nou, de internetpolitie heeft weer wat gevonden hoor. Tegenwoordig zoekt men overal iets achter.

1

Dit soort gasten hebben alleen maar een doel: zoveel mogelijk views en clicks dat levert namelijk geld op. Die zijn dus continu op zoek naar controverses want dat levert views op. Een getal is ineens een verwijzing naar Hitler en een rat een verwijzing naar joden. Wanneer stoppen we eens dit soort lui serieus te nemen?

0
test

nou dit is niet ineens dat een getal aan hitler verwijst. En ratten maathouden verwijzen is ik niet ineens. Dat was in alle jaren na de oorlog ook al door neonazisch en mogelijk ok tijdens de oorlog. Zo kun je vrij ongemerkt dingen benoemen zonder teveel aandacht te trekken. als je in ene bericht de hitler groet wilt brengen dan is datjes het getal 88 veel minder opvallend. Dus dat is niet ineens. wel is het nu weer vergezocht. En belachelijk dat ze dit in verband brengen. Maar niet nu ineens. Dat is al jaren.

0

Aanbevolen voor jou