Update: Specificaties van MSI-gamehandheld uitgelekt

Update: Specificaties van MSI-gamehandheld uitgelekt

Wordt waarschijnlijk tijdens CES 2024 onthuld

Update: De specificaties van de gamehandheld van MSI zijn uitgelekt.

Videocardz maakt melding van de specificaties van de handheld waar MSI gisteren naar hintte. Zo zou de handheld Claw gaan heten en een Core Ultra 7 155H bevatten. Ook zou er 32 GB aan geheugen in zitten - twee keer zoveel als in de Legion Go en Rog Ally zonder mods, al is het mogelijk dat MSI verschillende versies zal gaan aanbieden.

MSI onthult de handheld tijdens CES 2024 volgende week.

MSI Claw

Oorspronkelijk bericht:
In navolging van bedrijven als Valve, Asus en Logitech werkt ook MSI aan een gamehandheld.

Het bedrijf heeft gehint naar een gamehandheld via een teaserfilmpje op social media. Te zien is dat het apparaat twee analoge sticks heeft en een MSI-logo op de achterkant heeft.

Meer details zijn er nog niet. Een reactietweet van Intel lijkt echter te suggereren dat dit bedrijf de hardware levert in plaats van AMD. Waarschijnlijk wordt de handheld tijdens CES 2024, dat aanstaande dinsdag begint, onthuld.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Heel tof. Ik ben ontzettend blij met mijn Legion Go. Streamen vanaf mijn PS5 of PC als ik thuis ben, zodat de accu lang mee gaat. Onderweg in de trein draaien veel games native ook prima (lang leve cloud sync). Ik hang hem zo aan mijn TV om daar verder te spelen en hij gaat mee naar vrienden om online coop games te spelen. Je merkt wel dat Windows 11 nog niet helemaal is geoptimaliseerd voor dit soort use cases, dus hoe meer concurrentie, hoe meer verbeteringen er zullen volgen. Ik ben benieuwd waar MSI mee komt.

0
test

Wel gaaf om meer Intel/Arc in deze markt te zien, maar vermoed toch dat dit ding tegen dezelfde obstakels aan gaat lopen als de ROG Ally en de Legion Go. De meeste hardware-partijen zijn niet sterk in software en Windows is (nog) niet echt op deze use cases ingericht, dus het zijn per definitie apparaten waar je gewoon veel mee moet priegelen. Des te meer we van dit soort apparaten zien, des te duidelijk het wordt dat Valve het gewoon heel lekker voor elkaar heeft met SteamOS. Of Windows moet nog een keertje met die handheld-versie komen, maar daar hebben we praktisch ook een jaar al niks meer van gehoord.

0
test

Ligt het aan mij of heeft dit ding echt overkill aan cpu kracht en ram geheugen? Zoveel ga je toch nooit gebruiken op een handheld. Zeker niet wanneer ik naar de gpu kijk die dan een enorme bottleneck zal worden bij het gamen. Naar mijn mening echt een heel vreemd product.

0
test

Neem aan dat bijvoorbeeld de 32 GB aan geheugen niet de standaard zal zijn, laat staan een instapmodel. Betreft waarschijnlijk een prototype of misschien de allerzwaarste SKU die MSI voor ogen heeft. De processor is wel een relatief krachtige, maar lijkt me nu ook weer niet 'overkill'. Ligt ook een beetje aan de resolutie en refresh rate van het scherm natuurlijk. Maar de SoC zelf is in theorie juist zuiniger. De eerste Core Ultra-chips zijn vooral bedoeld voor slanke ultrabooks en ook de krachtigste in hun soort zijn alsnog beperkt tot 28 watt, dat zou prima bij een beetje handheld kunnen passen. De ROG Ally en Legion Go doen het bijvoorbeeld met een SoC op maximaal 30 watt.

0
test

Zover ik heb kunnen lezen op de website van Intel, is deze cpu niet gelimiteerd tot 28 watt maar is dat het basisverbruik. Misschien dat ik dat verkeerd heb begrepen? Maar mocht dat zo zijn dan is dat niet super zuinig. Ik doelde eigenlijk op de core count en de totale threads. Naar mijn weten is er geen enkele game of engine die meer dan 6 tot 8 cores effectief gebruikt. Veel cores hebben is zeker niet slecht echter lijkt me me handiger om een handheld te maken met minder cores die dan ook minder stroom verbruikt. De overige cores zullen toch niet gebruikt worden. Nu zal dat denk ik wel altijd een probleem blijven bij dit soort apparaten; optimalisatie. Wat dat betreft is Valve beter bezig met de Steam Deck.

0

Aanbevolen voor jou