Monster Hunter Rise werkt niet meer op Steam Deck na toevoeging van DRM

Monster Hunter Rise werkt niet meer op Steam Deck na toevoeging van DRM

Capcom onderzoekt de situatie

Nadat Capcom het controversiële Enigma Protector DRM heeft toegevoegd, lijkt Monster Hunter Rise niet meer naar behoren te werken op Steam Deck.

Met update 16.0.2.0 voor Monster Hunter Rise werd Enigma Protector DRM aan de game toegevoegd. Dit Digital Rights Management-programma moet er voor zorgen dat het spel niet illegaal verspreid kan worden en zou ook het gebruik van mods tegenhouden moeten worden, al melden gamers dat mods nog altijd werken in de game.

Veel spelers claimen daarbij nu dat de game niet meer opstart op Steam Deck. Het heeft er voor gezorgd dat de negatieve gebruikersreviews op Steam zich opstapelen. Ook zou de pc-versie van het spel sowieso slechter lopen sinds de toevoeging van Enigma Protector.

Capcom heeft inmiddels toegegeven dat de update er inderdaad voor heeft gezorgd dat de game niet meer draait op Steam Deck. Er wordt gezocht naar een oplossing en de uitgever biedt zijn verontschuldigingen aan.

Enigma Protector werd eerder deze maand al aan Resident Evil Revelations toegevoegd. Ook dit leverde prestatieproblemen op, waarna Capcom noodgedwongen de DRM weer uit de game patchte.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou