Minecraft is meer dan 300 miljoen keer verkocht

Minecraft is meer dan 300 miljoen keer verkocht

De bestverkochte game ooit

Er zijn wereldwijd inmiddels meer dan 300 miljoen exemplaren van Minecraft verkocht.

Dat heeft ontwikkelaar Mojang afgelopen zondag tijdens de jaarlijkse Minecraft Live-livestream aangekondigd. Daarmee is de in 2011 uitgekomen game de bestverkochte game ooit - gevolgd door Grand Theft Auto 5, waarvan volgens de laatste cijfers meer dan 185 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Tijdens de livestream werd ook uitgebreid aandacht besteed aan update 1.21. De nieuwe update moet ergens medio volgend jaar verschijnen en onder andere een Crafter toevoegen, waarmee er automatisch gecraft kan worden. Ook worden er zogeheten Trial Chambers toegevoegd, procedureel gegenereerde ondergrondse ruimtes vol met uitdagingen. Daarin is ook een nieuwe vijand te vinden die springt en windvlagen afvuurt die op impact ontploffen.

Gedurende Minecraft Live werd ook gekeken naar Star Wars: Path of the Jedi, een uitbreiding voor Minecraft die vanaf 7 november beschikbaar is en spelers van Padawan naar Jedi Knight laat opboksen. In 2024 komt er ook Planet Earth 3-dlc naar Minecraft, waarmee spelers "zich kunnen verliezen in de wonderen van de natuurlijke wereld".

Tot slot werd er meer content voor Minecraft Legends onthuld. Op 19 oktober komt het nieuwe Lost Legends-evenement beschikbaar genaamd Creeper Clash, en daarna volgt Snow vs Snout.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Imposante cijfers!

0

Aanbevolen voor jou