Marvel Snap wordt 'het snelste kaartspel' met rondes van drie minuten

Marvel Snap wordt 'het snelste kaartspel' met rondes van drie minuten

Second Dinner, de studio van voormalig Hearthstone-designer Ben Brode, heeft zijn eerste game aangekondigd: Marvel Snap.

Watch on YouTube

Marvel Snap wordt een collectible card game (CCG) gebaseerd op de films en comics van Marvel, waarin (anti-)helden van allerlei teams als de X-Men en Guardians of the Galaxy samenkomen. Het spel komt uit voor smartphones en pc.

Ontwikkelaar Second Dinner noemt Marvel Snap "de snelste CCG ooit", want het spel moet in korte, "actievolle" rondes gespeeld worden. Gemiddeld zou een ronde Marvel Snap drie minuten moeten duren. Spelers hebben elk een deck van vijftien kaarten tot hun beschikking. Wanneer het spel uitkomt moeten er in totaal ongeveer 150 speelkaarten beschikbaar zijn.

Marvel Snap lijkt niet op spellen als Hearthstone en Legends of Runeterra, waarin spelers om de beurt een kaart neerleggen. Spelers kunnen in Marvel Snap namelijk tegelijkertijd hun kaarten neerleggen. Ben Brode, eerder een van de hoofdontwerpers van Hearthstone, zegt dat spelers maar één van elke soort kaart in hun deck kunnen hebben, om te garanderen dat beide spelers over "dezelfde strategische diepgang" beschikken.

Watch on YouTube

In het spel is het de bedoeling dat spelers zoveel mogelijk "cosmic cubes" verzamelen, verdeeld over drie speelvelden. Degene die twee van de drie speelvelden overmeestert, wint. De 'Snap' uit de titel refereert naar een handeling van de spelers; daarmee verdubbelen ze hun inzet en dus de hoeveelheid cosmic cubes die verdiend kunnen worden. Bij verlies wordt de hoevelheid cosmic cubes die spelers kwijtraken echter ook verdubbeld.

Second Dinner zegt via maandelijkse updates nieuwe (anti-)helden uit het Marvel-universum toe te zullen voegen. Van dezelfde kaart zullen verschillende vormen beschikbaar komen, met andere artwork erop. Het is nog onbekend hoe dat in zijn werk gaat.

Second Dinner heeft nog niets gemeld over mogelijke microtransacties, en zegt alleen dat alle kaarten via gameplay beschikbaar moeten kunnen zijn. Android-gebruikers kunnen zich al inschrijven voor een bèta via de officiële website

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik kijk er naar uit. Lijkt me ideale tussendoor spelletje. Alleen na het laatste nieuws dat Diablo Immortal niet naar NL komt, wegens lootboxes, maak ik me toch beetje zorgen dat deze ook niet hier komt.

0
test

@NrFive Ehh wat? Dat heb ik even gemist geloof ik.

0
test

@The_Stifmeister h**ps://game8.co/games/Diablo-Immortal/archives/377129 App is ook verwijderd uit de App Store en Play Store, waar je eerst nog kon aanmelden voor pre-registration.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Juh. Hopelijk werkt het na downloaden enzo zonder VPN, wat wel het geval was met Lost Ark. We gaan het zien.

0
test

Altijd weer benieuwd welke idioot met het lumineuze idee komt om er van die schijtmuziek onder te zetten.

0

Aanbevolen voor jou