Lenovo Legion Go officieel onthuld

Lenovo Legion Go officieel onthuld

Komt in oktober uit en gaat 799 euro kosten

Na diverse leaks heeft Lenovo diens pc-handheld Legion Go officieel onthuld.

In augustus lekten er al foto's van het apparaat uit, en eerder deze week kwamen er zelfs al wat specificaties op straat te liggen die nu blijken te kloppen. Ook de release in oktober en de adviesprijs van 799 euro zijn correct.

De Legion Go draait op Windows 11 en heeft een 8,8" scherm die maximaal 2560 bij 1600 pixels kan weergeven. De Steam Deck en ROG Ally hebben in vergelijking een scherm van 7". Daarbij bevat het apparaat een AMD Ryzen Z1 Extreme-processor, 16GB aan Lpddr5x-geheugen en 1TB aan opslag op een ssd, al kan dit ook verder uitgebreid worden met een microSD-kaart. De complete specificaties zijn hier te vinden.

Zoals uit de leaks al bleek, kunnen de controllers aan weerskanten losgekoppeld worden, vergelijkbaar met de Joy-Cons van de Nintendo Switch. De rechter controller heeft een kleine touchpad voor games die geen controllers ondersteunen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Is geen klein apparaat.

0
test

Zeker met precies dezelfde processor als de ROG Ally lijkt me dit in precies hetzelfde straatje te vallen. Zeker krachtiger dan de Steam Deck, maar waarschijnlijk niet zo vlot in het gebruiksgemak.

0

Aanbevolen voor jou