Larian wil geen Baldur's Gate 3-dlc of Baldur's Gate 4 ontwikkelen

Larian wil geen Baldur's Gate 3-dlc of Baldur's Gate 4 ontwikkelen

De nieuwe game van de studio is al in ontwikkeling

Baldur's Gate 3-ontwikkelaar Larian Studios heeft aangegeven geen dlc voor de game te willen ontwikkelen. Ook heeft het bedrijf geen behoefte in het maken van Baldur's Gate 4.

Dat onthulde oprichter Swen Vincke tijdens een panel op de Game Developers Conference gisteren (via IGN). In plaats daarvan wil de Belgische ontwikkelaar zich richten op dingen buiten de Dungeons & Dragons-franchise. Wizards of the Coast is de eigenaar van de IP, en kan logischerwijs wel andere ontwikkelaar zetten op bijvoorbeeld een vierde deel in de gamereeks.

Larian gaf vorig jaar al aan dat het aan een nieuwe game werkt. Later in het jaar liet Vincke weten dat het de bedoeling is dat de nieuwe game grenzen gaat verleggen. "Ik zou willen dat ik jullie meer kon vertellen over onze volgende game, maar dit motiveert ons enorm om vele grenzen te verleggen. Ik ben er erg enthousiast over."

Baldur's Gate 3 was een van de meest geprezen games van vorig jaar. Gisteren won het spel nog de award voor game van het jaar tijdens de Game Developers Choice Awards. Tijdens de uitreiking liet Vincke zich kritisch uit over de ontslagrondes binnen de game-industrie.

Eerder deze week bleek dat de fysieke versie van Baldur's Gate 3 op pc op dit moment verzonden wordt. De fysieke edities voor PlayStation 5 en Xbox Series laten nog wat langer op zich wachten - die worden ergens in april of mei verzonden.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Lijkt me ook verstandig. BG3 ga je nooit meer overtreffen. En er zit meer dan genoeg content in dat het ook geen DLC nodig heeft. Was mijn goty al maar sinds skull&bones en suicide squad is die waardering alleen maar groter geworden. Tijd voor een nieuwe playthrough!

0

Ik ben ook een groot fan van BG3, vooral S&B mag je eigenlijk niet eens noemen in één zin met BG3, wat een gedrocht

0
test

Jammer had zeker nog wel een grote uitbreiding verwacht!

0

Aanbevolen voor jou