Intel Arc Control nu ook te besturen met desktopmodus

Intel Arc Control nu ook te besturen met desktopmodus

Middels een nieuwe Intel Arc Control-update is het mogelijk gemaakt om Arc-gpu's via een desktopomgeving aan te sturen.

De zogeheten Intel Arc Control-software bestond al sinds diens livegang uit een desktopapplicatie, maar daarin waren de Arc-gpu's zelf nauwelijks tot niet te bedienen. Het snel inzien en aanpassen van prestaties kon, tot voor kort, enkel vanuit een overlay-menu — niet via de menu's van desktopapplicatie.

Met ingang van versie 31.0.101.4091 biedt Intel een oplossing aan. Middels een nieuwe optie in het Arc Control-menu kunnen gebruikers zelf kiezen of de Arc-gpu's via de overlay aan te sturen is, met een en/of-functie voor besturing vanuit de traditionele Windows-applicatie. De overlay-mogelijkheden blijven dus bestaan, wat zeker liefhebbers van 'real-time' gevisualiseerde statistieken in dank af zullen nemen. 

Screenshot van de Intel Arc Control-software in een Windows 11-omgeving.

Los van de nieuwe desktopmodus komt de laatste versie van Intel Arc Control ook met ondersteuning voor mobiele Raptor Lake-processoren met Iris Xe- of Intel UHD Graphics-igpu's. Dat betreft niet alle aanstaande laptopchips uit Intels dertiende Core-generatie; vooralsnog beperkt de compatibiliteit zich tot elke processors onder de Raptor Lake-P-noemer. 

Intel lanceerde de eerste eigen Arc-gpu's en -videokaarten over het verloop van vorig jaar. Aanvankelijk begon dat met exclusieve budgetmodellen in China en een klein laptopsegment, later rolden meer gpu's op wereldwijde schaal uit. In de Benelux zijn inmiddels een handvol van de Intel-desktopkaarten verkrijgbaar, voornamelijk bestaande uit het Arc A380-budgetmodel en de Arc A770- en Arc A750-vlaggenschepen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou