Grote Baldur's Gate 3-patch voegt nieuw speelbaar epiloog toe

Grote Baldur's Gate 3-patch voegt nieuw speelbaar epiloog toe

Ook bevat het de Honour Mode en Custom Mode

Larian Studios heeft een nieuwe update voor Baldur's Gate 3 uitgebracht. Daarmee wordt onder andere een nieuwe speelbare epiloog aan de game toegevoegd.

Patch 5 beslaat 30GB. De epiloog moet spelers "een welverdiend gevoel van afsluiting" geven. De epiloog kan door iedereen gespeeld worden, niet alleen in een nieuwe game, maar ook door een savefile vlak voor het laatste gevecht te laden. Volgens Larian bevat de epiloog het meest complexe schrijfwerk in de game.

Daarnaast worden er twee nieuwe modi toegevoegd in de vorm van Honour Mode en Custom Mode. Honour Mode maakt de game uitdagender tijdens en buiten gevechten en past alle baasgevechten aan met nieuwe aanvallen. Er is een nieuw Legendary Action-systeem waardoor spelers vaker verrast worden. 'Save scumming', oftewel telkens opnieuw een savegame laden om de juiste uitkomst te vinden, is uitgeschakeld. Wanneer men sterft, kan men er voor kiezen verder te spelen, maar dan wordt Honour Mode wel automatisch uitgeschakeld. Lukt het om de game in deze modus uit te spelen zonder te sterven, dan ontvangt men een gouden D20.

De Custom Mode laat spelers zelf bepalen welke ervaring het beste bij hen past. Er zijn allerlei opties om uit te kiezen, waaronder de mogelijkheid om te verbergen wat er gegooid moet worden om zo een realistischere Dungeons & Dragons-ervaring te creëren, en de mogelijkheid om de HP van vijanden te verbergen. Verder zijn er allerlei andere verbeteringen doorgevoerd - de complete patch notes zijn hier te vinden.

Baldur's Gate 3 is digitaal verkrijgbar op PlayStation 5 en pc. De Xbox Series X en S-versie komt ergens dit jaar uit - op The Game Awards in de nacht van 7 op 8 december wordt de releasedatum onthuld. In de lente van volgend jaar verschijnt er een fysieke editie die besteld kan worden.

Bastiaan Vroegop beloonde de game met een 9,5: "Baldur's Gate 3 is de beste rpg in jaren. Het spel is niet voor iedereen gemaakt en bevat vooral voor niet-D&D'ers een steile leercurve. Maar wie bereid is er in te duiken, vindt een game die je meer keuzevrijheid biedt dan we ooit in genregenoten zagen."

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ongekend wat voor support Larian geeft. De game was al gigantisch en ze blijven maar content toevoegen. Heb de game nu 1x uitgespeeld, over een tijdje maar eens aan een tweede run beginnen. Verdient het om GOTY te worden.

0

Zeker! En er is zoveel te doen dat ik nog steeds met mijn eerste run bezig ben. Ik heb wel wat last van fomo doordat er zoveel keuzes zijn heb je eigenlijk steeds het idee iets te missen.

0
test

Support? Ze hebben de game te vroeg uitgebracht. Het derde act was gewoon nog niet klaar. Niet meer dan terecht dat dat nu alsnog in orde wordt gemaakt.

0

Ja, support. Dat Act 3 wat problemen had is wel waar, maar hij was wel gewoon af. Tenminste, ik had na het uitspelen niet het idee dat er geen einde was want die was er gewoon. Wat vond jij er niet af aan als ik vragen mag? Maar het gaat niet alleen om Act 3. Ze hebben zoveel meer al toegevoegd voor de hele game. Denk aan de magic mirror en mogelijkheid om de hirelings te customizen. En nu ook een gehele nieuwe moeilijkheidsgraad waarbij bazen andere moves hebben etc. 5 enorme patches en 11 hotfixes in 3 maanden. Daar kunnen de meeste devs nog iets van leren.

0
test

Ze hebben veel uit de 3rd Act nooit afgemaakt nee, maar dat maakt niet dat de game te vroeg is uitgebracht. Het spel zelf is verder af en vanaf nu kunnen ze werken aan toevoegingen om het spel beter te maken. Hebben ze eerder al gedaan met Divinity: Original Sin (2). Met al dit succes kunnen ze misschien meer doen, zoals Avernus en Upper City alsnog in de game stoppen. Zelf wacht ik tot "alles" af is om vanaf dan een nieuwe sessie te starten.

0

Aanbevolen voor jou