Gigabyte lijkt 11 varianten van RTX 4090 voor te bereiden

Gigabyte lijkt 11 varianten van RTX 4090 voor te bereiden

Gigabyte heeft 11 verschillende RTX 4090-videokaarten laten registreren bij de Euraziatische Economische Commissie (EEC).

Gigabyte is, zoals wel vaker het geval blijkt, de eerste partij met het registreren van AIB-varianten van de nieuwe RTX 40-videokaarten. Op het webportaal van de EEC dienen bedrijven nieuwe producten eerst aan te geven, alvorens ze legitiem de Euraziatische markt kunnen betreden. 

Niet alle EEC-registraties leiden per definitie tot een daadwerkelijke productie, maar bij Gigabyte wijkt de registratie zelden af van de realiteit. In dit geval lijkt dat te betekenen dat Gigabyte de markt wil overvloeden met bijna een dozijn verschillende RTX 4090's, het aanstormende topmodel in Nvidia's Ada Lovelace-generatie.

Onderstaande tweet somt de precieze modelnummers op die Gigabyte liet registreren bij de EEC. Ook hier valt op dat het "24GD"-addendum steevast terugkeert — wederom een bevestiging van de 24 GB aan GDDR6X-geheugen voor Nvidia's GeForce RTX 4090-videokaarten.

Voor zover de codetermen te herleiden zijn, bereidt Gigabyte onder andere meerdere water- en luchtgekoelde Aorus Xtreme-modellen voor, alsmede Gaming-, Eagle- en WindForce 3-smaken van de RTX 4090. 

In het hogere Xtreme-segment zijn nog verschillende Master en Elite-variaties verkrijgbaar, alsmede keuze in AIB-waterkoeling of enkel het waterblok. Voor de minder hoog gegrepen modellen is er steevast de keuze om Gigabyte's eigen fabrieksoverklok (OC) wel of niet aan te schaffen. De versies met en zonder OC-toevoeging worden als afzonderlijke producten gezien.

Met Gigabyte's registratie van de vele verschillende RTX 4090's komt de Ada Lovelace-generatie nu pas echt dichtbij. Zeker is het nog niet, maar vermoedelijk doet Nvidia de eerste RTX 40-gpu's — waaronder zeer waarschijnlijk het RTX 4090-topmodel — op 20 september aanstaande. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

11 maar?

0

Gigabyte zou ik ver weg van blijven.. Dat bedrijf verdiend het gewoon niet om te bestaan gezien de zeer treurige kwaliteit van veel producten en de zeer frustrerende customer care. Doe je huiswerk goed voordat je iets van dat bedrijf koopt.. Ik zou persoonlijk voor Asus of EVGA gaan. Msi doet ergens ook wel mee. Maar Gigabyte is Gigak*t imho.

0
test

@Furrrr Zag laatst dat ze inderdaad opvallend laag scoren in een tevredenheidsonderzoek rondom de service van hardware-fabrikanten. Zou je kort door de bocht willen vertellen wat er bij jou zoal mis is gegaan in de kwaliteit/service? Ik prik namelijk zelf ook wel eens wat Gigabyte in een systeem (nota bene mijn eigen nu ook), maar heb tot dusver nooit echt direct van mensen gehoord over klachten.

0

Aanbevolen voor jou