Geprezen Baldur's Gate 3-acteur zou rol van Astarion graag voortzetten

Geprezen Baldur's Gate 3-acteur zou rol van Astarion graag voortzetten

'Astarions ritme is nog altijd springlevend in mij'

Neil Newbon, de acteur die de rol van Astarion vertolkt in Baldur's Gate 3, zou graag deze rol voortzetten - of het nou in een vervolg op de game is of een film.

Dat liet hij weten in een interview met IGN. "Wanneer ik klaar ben met een klus - zeker bij veel werk - sluit ik de meeste personages af. Ik ben dan klaar om door te gaan naar de volgende rol. Maar bij Astarion is zijn ritme nog altijd springlevend in mij, en ik heb het gevoel dat ik nog niet klaar ben met hem. Maar het is niet mijn beslissing. Hopelijk kan ik de rol ooit voortzetten."

IGN vroeg hem vervolgens of hij ook interesse had in de rol als het in een live-action-productie - bijvoorbeeld een film - was. "Oh mijn god, ja, ja, ja, ja, ja", luidde zijn antwoord.

Newbon heeft veel lof ontvangen voor zijn vertolking van Astarion. Tijdens The Game Awards afgelopen december won hij de award voor beste acteerprestatie in een game. In onderstaande video is te zien hoe hij de award in ontvangst neemt.

Overigens is Newbon niet de enige acteur die graag terug zou keren in een Baldur's Gate-productie. In hetzelfde interview liet ook Amelia Tyler, die de rol van de verteller speelde in Baldur's Gate 3, weten interesse te hebben in "alles rondom Dungeons and Dragons of tabletop gaming".

Overigens zal een potentiële nieuwe Baldur's Gate-game niet door Larian Studios, de ontwikkelaar van Baldur's Gate 3, gemaakt worden. Onlangs gaf oprichter Swen Vincke nog aan daar geen interesse in te hebben. In plaats daarvan wil de Belgische ontwikkelaar zich richten op dingen buiten de Dungeons & Dragons-franchise. Wizards of the Coast is de eigenaar van de IP, en kan logischerwijs wel andere ontwikkelaar zetten op bijvoorbeeld een vierde deel in de gamereeks.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou