Foto's van gigantische RTX Titan-videokaart gelekt

Foto's van gigantische RTX Titan-videokaart gelekt

Nvidia's onaangekondigde topmodel van de RTX 40-generatie is wederom opgedoken, ditmaal op nieuwe foto's.

Meerdere nieuwe foto's doken aanvankelijk op via hardware-ingewijde MEGAsizeGPU op Twitter. Op de beelden is duidelijk te zien dat de kaart maar liefst vier PCI-slots dik is, wat doet vermoeden dat het hier over dezelfde 'RTX Titan' gaat die eind 2022 al uitlekte middels ogenschijnlijk officiële 3d-renders.

Diezelfde kaart betreft zeer waarschijnlijk ook de gpu waar Nvidia volgens geruchten al bijna een jaar mee experimenteert. Dit allerzwaarste Ada Lovelace-model zou intern "het beest" genoemd worden en vergt maximaal rond de 800 watt aan stroomvoorziening. Onduidelijk is nog of de onaangekondigde kaart uiteindelijk vorm neemt als een RTX 4090 Ti of dat Nvidia met dit model de Titan-noemer terugbrengt. 

Veel duidelijkheid over de details geven de nieuwe foto's niet, maar de gouden tint van het chassis — vaak een motief op Titan-kaarten en Nvidia's professionele portfolio — lijkt op een terugkeer van de Titan te wijzen. Dat terwijl de afgelopen maanden vaker de RTX 4090 Ti genoemd werd in geruchten en vermeende lekken.

Meerdere van die geruchten claimen inmiddels dat de RTX 4090 Ti maar liefst 18.176 CUDA-kernen telt. Qua videogeheugen werd eerder een verdubbeling van de RTX 4090 voorspeld — 48 GB aan GDDR6X — recenter geroezemoes claimt weer een identieke 24 GB. Enkel het hogere TGP keert in vrijwel alle lekken en geruchten terug: twee 16-pins stroomconnectoren en circa 800 watt aan maximaal verbruik lijken zo goed als verzekerd.

Vooralsnog blijft de komst van de "beest"-kaart wel onzeker; Nvidia heeft zelf nooit officieel verwezen naar het bestaan van de experimentele gpu. Desalniettemin zou Nvidia wel de beste chips voor de RTX 4090 al even achter de hand houden, vermoedelijk om alvast klaar te leggen voor de productie van een Ti-model, dan wel de Titan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Handig, kan ik gelijk m’n eten in opwarmen.

0
test

@The_Stifmeister Lifehack: die koelvinnen doen het prima als kaasrasp.

0

Aanbevolen voor jou