Escape from Tarkov-maker verontschuldigt zich voor controversiële PvE-modus

Escape from Tarkov-maker verontschuldigt zich voor controversiële PvE-modus

'Het spijt ons heel erg dat fans en de game-community deze gevoelens ervaren'

Escape from Tarkov-ontwikkelaar Battlestate heeft gereageerd op de kritiek van spelers op een dure nieuw editie van de game met een exclusieve PvE-modus.

Afgelopen week waren fans van de multiplayershooter boos vanwege een nieuwe, dure bundel van de game. De Unheard Edition gaat voor 250 dollar over de toonbank en bevat een exclusieve PvE-modus. Ook zitten er diverse upgrades in die volgens spelers onder 'pay-to-win' zouden vallen.

Spelers waren boos omdat zij al geld hebben betaald voor andere edities van de game en dus alleen deze nieuwe content konden ontvangen door 250 dollar neer te leggen. Daarbij hebben sommigen van hen eerder ook al de Edge of Darkness-edition van de game gekocht, een editie van 100 dollar met een seizoenspas waarmee men toegang zou krijgen tot alle toekomstige dlc.

Ontwikkelaar Battlestate heeft nu een statement op Reddit geplaatst. COO Nikita Buyanov laat daarin weten dat het bedrijf de negatieve reacties op de Unheard Edition niet had verwacht. "Het spijt ons heel erg dat fans en de game-community deze gevoelens ervaren."

Als goedmaker komt de PvE-modus ook voor eigenaren van de Edge of Darkness-edition beschikbaar. Dit gebeurt echter wel in fases, omdat de ontwikkelaar nog niet voldoende servercapaciteit heeft om iedereen tegelijk toe te laten. "We zullen dit proces zo snel mogelijk opstarten. Ook zullen we mod-ondersteuning voor de PvE-modus toevoegen."

De Unheard Edition blijft overigens wel te koop staan. "We zullen de items en perks van deze editie wel beter balanceren en meer beloningen beschikbaar stellen voor mensen die upgraden."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

De PvE modus komt toch alleen beschikbaar voor mensen die al in bezit waren van de EoD editie en niet voor de standaard en overige edities?

0
test

Klopt 100 procent, ik heb het verduidelijkt in het nieuwtje. Excuses!

0

Gelukkig bestaat de SPTarkov mod voor de mensen die in bezit zijn van de standard-edition ;)

0
test

Ben bang dat de schade die is aangericht door deze onzin (echt, hoe dom kun je zijn?) ze moeilijk te boven komen. " dat het bedrijf de negatieve reacties op de Unheard Edition niet had verwacht." -- Ja daaaaag, gewoon dom. Je hebt goud in handen, het enigste wat je hoeft te doen is niet zo fucking greedy te zijn en gewoon netjes met je community omgaan.. En wat doen ze? Gast moet echt even terug naar school voor wat bijlessen, haha!

0

Aanbevolen voor jou