Eerste RTX 4080's duiken op bij Britse webwinkels

Eerste RTX 4080's duiken op bij Britse webwinkels

Een Britse retailer heeft al enkele RTX 4080-videokaarten ter verkoop aangeboden, enkele weken voor de officiële lancering.

Op het Engelse LaptopsDirect staan op het moment van schrijven drie RTX 4080-videokaarten te koop van Nvidia's partnerfabrikant Palit. Vanuit Nvidia geldt in het Verenigd Koninkrijk een adviesprijs van 1.269 pond; de goedkoopst aangeboden RTX 4080 komt vooralsnog met een meerprijs van 180 pond.

De webwinkel lijkt de kaarten overigens nog niet op voorraad te hebben. Een bestelling plaatsen kan al, maar de verwachte verzendtijd is minimaal drie weken. Officieel gezien heeft de RTX 4080 nog geen precieze releasedag, maar de gpu moest volgens Nvidia ergens in november verschijnen. De in Engeland verwachte verzending lijkt daarbij te duiden op een lancering ergens na de idem van de maand. 

Screenshot van een webwinkel waar, voor release, al meerdere RTX 4080-videokaarten verkocht worden.

Het uitblijven van precieze data is mogelijk ook te wijten aan het opschudden van Nvidia's plannen rondom de RTX 4080-kaarten. Oorspronkelijk wilde Nvidia de gpu opsplitsen in respectievelijk een 16 GB- en 12 GB-variant, maar het laatste en toevallig ook significant zwakkere model kwam kortgeleden geheel te vervallen. Het ietwat omstreden 12 GB-model had oorspronkelijk kort na de 'echte RTX 4080' moeten verschijnen. 

In de Benelux is nog geen spoor te bekennen van de eerste RTX 4080-videokaarten. Wel is de op 12 oktober verschenen RTX 4090 inmiddels steviger in omloop, met vraagprijzen vanaf circa 2.449 euro.  

De RTX 4090 bemoeilijkt mogelijk evenals de uitrol van de volgende gpu: Nvidia's meegeleverde voedingsadapters bleken immers niet bepaald brandveilig. Onduidelijk is nog of datzelfde kabelprobleem ook op de RTX 4080-kaarten kan manifesteren, laat staan of de misstanden invloed uiten op de beloofde lancering. Publiekelijk doet Nvidia weinig tot geen concrete uitspraken over de ontvlamde ophef. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben benieuwd wat een goede prebuild pc met 4080 gaat kosten eind november

0
test

@Frezzle prebuilds zijn overpriced. Zou daar niet aan beginnen.

0
test

@AveryJackson Meestal wel, maar met die bizarre prijsinflatie/tekorten van een poos terug waren het juist die systeembouwers die best voordelige builds aan konden bieden. Probleem is nu wel dat de adviesprijzen al direct hoog liggen en daarmee waarschijnlijk ook de inkoop van de kaarten. Wordt moeilijk daar nog een leuke marge uit te halen.

0
test

@AveryJackson tja, prebuild kunnen overpriced zijn, maar genoeg mensen kunnen geen eigen PC bouwen of hebben daar geen zin in, vooral het overal moeyen rondkijken en uitzoeken wat goed met elkaar werkt gaat nogal wat tijd in zitten. Naast dat je ook nog los je windows bij moet kopen. Naast dat steeds meer mensen helemaal niet zo'n grote kast meer willen hebben.

0

Aanbevolen voor jou