Creative director van Battlefield-franchise vertrokken

Creative director van Battlefield-franchise vertrokken

Craig Morrison ging in augustus 2021 aan de slag bij Dice

Craig Morrison, de creative director van Battlefield-studio Dice, is vertrokken bij het bedrijf.

Dat valt op zijn LinkedIn-profiel te lezen. Hij meldt daarop dat hij vorige maand is vertrokken en nu werkzaam is als creative director bij de nieuwe studio Blue Scarab Entertainment. Net als Dice is deze studio in Stockholm gevestigd.

Morrison heeft negen jaar bij Funcom Montreal en acht jaar bij Blizzard gewerkt. In augustus 2021 werd hij aangenomen bij Dice. Kort nadat hij aangenomen werd, kondigde EA aan een "verbonden Battlefield-universum" met verschillende studio's te maken. Daarop vertrok creative director Lars Gustavsson na tweeëntwintig jaar bij Dice, en werd Respawn Entertainments Vince Zampella aangesteld als de persoon die de Battlefield-franchise overziet.

Onlangs bleek al dat Halo-medebedenker Marcus Lehto vertrokken was bij Ridgeline Games, een studio die in 2021 werd opgericht om aan een singleplayer Battlefield-ervaring te werken. Kort daarna werd aangekondigd dat die studio is gesloten.

Hoe de toekomst van de Battlefield-franchise er precies uit gaat zien is op dit moment onbekend. Wel gingen er onlangs geruchten dat een nieuwe Battlefield-game samen met een gratis battle royale-ervaring zou verschijnen, vergelijkbaar met hoe een nieuwe Call of Duty jaarlijks naast Warzone uitkomt.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Een groot battlefield intern bij EA/Dice, wat een chaos.. Belooft niet veel goeds voor de nieuwe BF ben ik bang voor.

0
test

@baker ik vrees ook het ergste , net als je denkt dat er hoop is naar aanleiding van Vince Zampella aan het hoofd , zie je toch genoeg mensen die het kamp verlaten in combinatie met studios sluiten en etc

0
test

Heel dice staat intern in de fik heb ik het idee, gaat echt niet goed daar, veel belangijke kopstukken weg, wat gegarandeert gevoeld word op de werkvloer daar.

0

Aanbevolen voor jou