Corsair onthult Voyager a1600 als eerste gaminglaptop

Corsair onthult Voyager a1600 als eerste gaminglaptop

Hardware-fabrikant Corsair heeft de Voyage a1600 onthuld, de eerste laptop voor gamers en creators van het merk.

Vooralsnog komt de Voyager-laptop in een enkele vorm: die van een 16 inch notebook, met een 2560 bij 1600 pixels (qhd+) IPS-paneel. Het beeldscherm dient een ruime 240 hertz beeldverversing te klokken.

De eerste edities van de laptop worden direct tot AMD Advantage Edition gedoopt, met een combinatie van Ryzen 6000-processoren met de mobiele Radeon RX 6800M-videokaart. In de zwaarste opstelling heeft de Voyagr a1600 een octa-core Ryzen 9 6900HS (4,8 GHz). Het iets minder zware alternatief komt met de Ryzen 7 6800HS (4,4 GHz). Beide versies maken gebruik van AMD-synergie, waaronder Smart Access Memory en FreeSync Premium.

Uiteraard bakt Corsair zo veel mogelijk eigen technologie in, waaronder diens eigen Vengeance DDR5-geheugen. De 'lichtere' Voyager wordt geleverd met 2x16 GB, waar het topmodel meteen 2x32GB inbakt. Voor de opslag geldt eenzelfde 1:2-verhouding: 1 TB of 2 TB aan PCIe 4.0-ssd — vermoedelijk ook uit Corsairs eigen stal.

De Corsair Voyager a1600 dient qua invoer meer luxe voor te schotelen. Het 'tenkeyless' toetsenbord is voorzien van per-key rgb-verlichte Cherry MX Ulra-Low Profile mechanische schakelaars, met aan de flank ook ruimte voor een vingerafdrukscanner. Tussen het toetsenbord en scherm zit een volledig aan te passen macro-balk, gebaseerd op Elgato's Stream Deck-software.

Met behulp van de macro-balk wil Corsair de Voyager a1600 meer richting content creators oriënteren. Samen met de hoge specificaties, native integratie van creatieve software (zoals Adobe After Effects en OBS Studio), 1080p/30-webcam en vier ruisonderdrukkende microfoons dient de laptop van zichzelf al prima te kunnen creëren. 

Qua I/O wordt de laptop geleverd met zeker twee usb 4.0-poorten (Thunderbolt 3), één usb 3.2 Gen 2 (type-c) en de standaard 3.5mm audio-jack. De Voyager a1600 heeft daarnaast een Corsair Slipstream-ontvanger ingebouwd, waarmee drie draadloze Slipstream-apparaten (zonder extra dongles) aangesloten kunnen worden.

Corsair heeft nog niet verklapt wanneer de Voyager a1600 ongeveer dient te verschijnen, laat staan tegenover welke prijzen. Daarover doet Corsair later nog meer uitspraak. Op de officiële Europese website lijkt de productpagina nog niet actief te zijn, wat doet vermoeden dat de Voyager-reeks mogelijk (nog) niet aftrapt op de Europese markt. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou