Chris Metzen is nu de executive creative director van Warcraft

Chris Metzen is nu de executive creative director van Warcraft

Metzen werkte zelfs aan de allereerste Warcraft-game

Chris Metzen is uitgeroepen tot executive creative director van de Warcraft-franchise.

Dat werd via social media aangekondigd. Metzen was een van de teamleden die aan de oorspronkelijke game Warcraft: Orcs and Humans werkte, waar hij onder andere illustraties voor maakte. Ook heeft hij stemmen verleend aan een grote diversiteit aan personages in Blizzard-games.

In 2016 vertrok Metzen bij Blizzard, maar hij werd vorig jaar weer aangesteld als adviseur voor de Warcraft-franchise. In zijn nieuwe rol zal hij een nog grotere invloed op de franchise hebben.

"Ons hoofddoel is nu om de volgende generatie aan avonturen te creëren. Chris was essentieel bij het ontwikkelen van de fundering van het Warcraft-universum, en we vinden het geweldig dat hij met onze teams de toekomst gaat vormen."

Daarbij laat Blizzard weten dat er op Blizzcon details gedeeld worden over waar het team mee bezig is. Blizzcon wordt op 3 en 4 november gehouden in het Anaheim Convention Center te Californië.

"Het is ongelooflijk om weer aan Warcraft te werken", aldus Metzen. "Het voelt als thuiskomen. De verhalen die we op dit moment ontwikkelen - hoe de wereld zich de komende paar jaar ontvouwt... Ik kan niet wachten tot jullie zien waar het heen leidt."

Warcraft is de laatste decennia vooral bekend van de mmo World of Warcraft en diens diverse uitbreidingen. Steeds meer fans geven de laatste jaren echter aan dat ze hopen dat de Warcraft-franchise ook op andere manieren - en in andere genres - terugkeert.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Weet je wat World of Warcraft pas nieuw leven zal inblazen.. World of Warcraft console edition. Fris starten met Classic.. en dan door. Final Fantasy en The Elder Scrolls online heeft laten zien dat dit zeer goed technisch mogelijk is. Phil en Chris.. make it happen!

0

Final fantasy en Elder scrolls online zijn van begin af aan gebouwd voor consoles. World of warcraft is dat niet. Een controller heeft niet genoeg knoppen om WoW te kunnen besturen. Wat ze imo moeten doen is een volledige reboot van de hele serie. Het verhaal is klaar. Wat vanaf t begin af aan bekend stond als de Biggest evil in t warcraft universum is inmiddels allang dood. Alles wat nu nog kan komen is oprekken. En zo'n volledig nieuwe game, ja DIE zouden ze direct ook voor consoles kunnen ontwikkelen. Maar warcraft classic gaat echt niet werken.

0

Wat een slechte foto van Chris Metzen bovenaan het artikel zeg. Lijkt sprekend op Illidan Stormrage ;-)

1

Aanbevolen voor jou