Blizzard ontvangt boete voor Diablo Immortal-lootboxes

Blizzard ontvangt boete voor Diablo Immortal-lootboxes

PEGI was niet verwittigd over lootboxes in de game

Activision Blizzard heeft een boete van 5000 euro ontvangen omdat ze niet aan PEGI hebben verteld dat ik lootboxes in Diablo Immortal zitten.

Bedrijven zijn wanneer hun games worden gekeurd door PEGI, de instelling die games leeftijdsclassificaties geeft in Europa, verplicht om duidelijk te maken dat er lootboxes in zitten.

PEGI laat weten dat dit niet is gebeurd. Ook voor Hunt: Showdown Bounty Hunter - Limited Edition werd dit niet gedaan. Voor beide games wordt daarom een boete van 5000 euro uitgedeeld.

De boete valt in het niet met het geld dat Diablo Immortal het bedrijf oplevert. Naar schatting leverde de game Activision Blizzard in de eerste maand van release meer dan een miljoen dollar per dag op.

Diablo Immortal verscheen vorig jaar op mobiel en pc. In Nederland en België kwam de game niet uit. "Dit houdt verband met de huidige exploitatievoorwaarden voor games in die landen", zo meldde de communicatiemanager van Blizzard toen. Daarmee leek men te doelen op de wetgeving omtrent lootboxes.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

€5000…nou nou, daar zal Blizzard wakker van liggen inderdaad. Die lachen zich helemaal kapot. Wat een amateuristisch geneuzel.

1
test

Het lijkt eerder op extra publiciteit voor €5.000,-....

0

Een boete van $5000 slaat natuurlijk helemaal nergens, ze hebben er waarschijnlijk miljoenen mee verdiend. Of misschien wel miljarden (billions)! Neemt niet weg dat deze boete volledig terecht is, echt walgelijk wat ze met Immortal gedaan hebben. Ik heb het even gespeeld via een VPN en een ander account, maar het is behoorlijk treurig.

0
test

hey een bericht met een werkende enter erin, good for you :)

0
test

Als je "shift" enter drukt, dan doet ie het Hoppetee!

0

In een vorige leven veel schepen geënterd, je hoeft mij niet te vertellen hoe ik moet enteren. Ik enter zelfs zonder shift.

0
test

Ik vond/vind Diablo Immortal juist wel een hele goede game. Tot een bepaald punt dan, want dan wordt je min of meer verplicht je portemonnee te trekken. En dat is inderdaad schandalig, al is de game natuurlijk wel gratis. Ik heb me er in ieder geval prima mee vermaakt en ben toen gewoon gestopt.

0

Aanbevolen voor jou