'Bioware wordt van Star Wars: The Old Republic afgehaald'

'Bioware wordt van Star Wars: The Old Republic afgehaald'

Broadsword zou de ontwikkeling overnemen

Electronic Arts zou bezig zijn met onderhandelingen om de verdere ontwikkeling van mmo Star Wars: The Old Republic aan Broadsword Online Games over te laten.

Dat claimt IGN te hebben vernomen. Dat zou betekenen dat Bioware, die sinds de release van de game bijna twaalf jaar geleden verantwoordelijk was voor het spel, niet meer betrokken wordt bij de verdere ontwikkeling van het spel.

Wel zouden ongeveer de helft van de zeventig à tachtig ontwikkelaars die nu aan de game werken verhuizen naar Broadsword om daar te helpen. De angst is dat de andere helft van het Bioware-team verantwoordelijk voor de game mogelijk ontslagen wordt als het geen andere bezigheden binnen het bedrijf kan vinden - al is dit wederom niet bevestigd.

EA heeft inmiddels wel aan IGN laten weten dat het inderdaad kijkt naar de beste manieren voor de game en het team om "te groeien en te evolueren" en dat er inderdaad gesprekken met Broadsword worden gehouden.

Broadsword is een vaste partner van EA en onderhoudt al klassieke mmo's als Ultima Online en Dark Age of Camelot. De studio is opgericht door Rob Denton, een voormalige Bioware-topman.

Star Wars: The Old Republic is een mmorpg die zich logischerwijs in het Star Wars-universum afspeelt. De game verscheen in december en 2011 en vereiste toen nog een abonnement om te spelen, maar na een krap jaar werd er overgegaan op een free-to-play-model met optioneel abonnement.

Bioware is ondertussen bezig met de ontwikkeling van Dragon Age: Dreadwolf en een nieuwe Mass Effect.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Op zich netjes dat ze hun best doen om zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden.

1

Netjes, netjes. Het is simpelweg erg dom om kennis weg te laten lopen zonder enige poging ze te behouden. Ze zullen bij een groot deel van die mensen wel aardig wat hebben moeten investeren om ze productief te krijgen. De genoemde vrees is in ieder geval vrij treffend waarschijnlijk - vaarwel Bioware. We zullen het logo missen.

0

Als de keuze is het bedrijf naar de knoppen te laten gaan of mensen ontslaan dan kun je leuk al dat talent in huis houden maar dan sta je straks met zijn allen naast elkaar op straat.

0

vaarwel bioware tzt en het einde swtor ben ik bang voor

0

Aanbevolen voor jou