Baldur's Gate 3 verschijnt eerder op pc, maar later op PS5

Baldur's Gate 3 verschijnt eerder op pc, maar later op PS5

Pc-versie vanaf 3 augustus verkrijgbaar, PS5-versie komt op 6 september uit

Larian Studios heeft de releasedatum van de pc-versie van Baldur's Gate 3 vier weken naar voren gehaald, naar 3 augustus. De PS5-versie is echter vertraagd naar 6 september.

Baldur's Gate 3 moest eigenlijk op 31 augustus op beide platforms verschijnen, maar Larian schrijft dat men heeft gekeken naar welke platformversie er het eerste klaar voor was. Daarbij wordt benadrukt dat het spel in 60 frames per seconde loopt op pc en PS5. "We willen geen concessies doen op kwaliteit en zien het niet zitten om naar 30 fps te gaan of andere aanpassingen te maken om een arbitraire datum te halen."

De aanpassing van releasedatum heeft ook een ander opvallend effect. De langverwachte Bethesda-game Starfield komt op 6 september uit. Door de release van de pc-versie naar voren te halen, hebben pc-gamers ruim een maand om Baldur's Gate 3 te spelen voordat Starfield uitkomt. Tegelijkertijd geeft het PS5-gamers op 6 september een game om te spelen wanneer Starfield op Xbox Series en pc uitkomt.

Baldur's Gate 3 is al enkele jaren speelbaar in Early Access, maar later dit jaar komt de volledige versie dus uit. Volgens Larian bevat de game meer dan drie keer zoveel "cinematische dialogen" dan de drie Lord of the Rings-boeken bij elkaar opgeteld. Er zouden in totaal 174 uur aan filmpjes in de game zitten - wat blijkbaar meer dan twee keer zo lang is als elk seizoen van Game of Thrones bij elkaar opgeteld. "Al die content geeft je enorm veel keuzes en gevolgen, waardoor elk avontuur uniek wordt. Je kunt die content niet alleen in singleplayer, maar ook in online multiplayer en lokale co-op met splitscreen ervaren."

Overigens moet Baldur's Gate 3 op een later, nog onbekend moment op Mac en Xbox Series X en S uitkomen.

Baldur's Gate 3
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Echt nice, bijna een maand eerder! Dacht dat ik er redelijk uit was met de class maar nu zie ik t overzicht van alle classes en nieuwe subclasses en ben ik bang dat character creation nog wel even gaat duren haha

1
test

Ze krijgen split-screen niet (goed) werkend op de series S vanwege ram issues, en de game mag daarom nog niet op de X verschijnen vanwege de parity-clausule.

[Reactie gewijzigd door ali3n8tor op 30 juni 2023 - 09:10]

0

Ze hebben goede hoop dat ze dit kunnen fixen las ik, het duurt alleen wat langer dan verwacht. Game komt ook gewoon naar de Xbox. "Vincke confirmed that Microsoft is supporting Larian Studios on the work, so it does sound like Baldur's Gate 3 will hit Xbox Series X/S eventually." "While it may be unfortunate that Baldur's Gate 3 doesn't drop on Xbox Series X/S at the same time as PS5, there is somewhat of a silver lining. That September 6 release date also coincides with Starfield's release, and September is a busy month as is. Each console getting one of these, alongside a plethora of other releases, at least bodes well for the fall season."

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 30 juni 2023 - 08:54]

-1

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Als hij maar uitkomt ben ik al tevreden. Ik vrees dat ik dit najaar sowieso al tijd te weinig ga hebben, en als het nodig is dan kan ik altijd toch nog voor de PS5-versie gaan.

0

Die clausule laten vallen zou echt uberdom zijn. Zoals al in de laatste Ron en Erik podcast, ik geef die aflevering een 7,5) benoemd doet de Series S het best goed. Dan laat je alle bezitters van een Series S in de kou staan, de wereld zou te klein zijn denk.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou