Baldur's Gate 3-maker wil met nieuwe game veel grenzen verleggen

Baldur's Gate 3-maker wil met nieuwe game veel grenzen verleggen

Concrete details over het nieuwe spel zijn er nog niet

Larian Studios, bekend van Baldur's Gate 3, is van plan om met een nieuwe game die in ontwikkeling is "veel grenzen te verleggen".

Dat laat CEO Swen Vincke weten via social media naar aanleiding van de acht The Game Awards-nominaties die het bedrijf heeft ontvangen voor Baldur's Gate 3. "Het is een echte eer, zeker in een jaar met zoveel releases. Om te zien dat onze 'niche rpg' zoveel invloed heeft is erg motiverend."

Hij vervolgt: "Ik zou willen dat ik jullie meer kon vertellen over onze volgende game, maar dit motiveert ons enorm om vele grenzen te verleggen. Ik ben er erg enthousiast over."

Afgelopen september liet Vincke al weten dat Larian een nieuwe game in ontwikkeling heeft. Details over de nieuwe game zijn er nog niet. TOen Vincke naar zijn algeheel inspiratie werd gevraagd, meldde hij echter dat "er een aantal heel goede dingen zijn", wat mogelijk suggereert dat de volgende game ook gebaseerd is op een bestaande IP, net zoals dat de Baldur's Gate-reeks zich in het Dungeons and Dragons-universum afspeelt.

Overigens hintte Larian naar de mogelijkheid dat er een fysieke versie van Baldur's Gate 3 wordt uitgebracht. Ook zou de releasedatum van de Xbox Series-versie van de game spoedig kunnen volgen.

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik hoop dat ze eerst de grenzen van Co-op in Baldur's Gate 3 gaan verleggen door crossplay tussen console en PC toe te voegen. Ik wil deze game graag met mijn vrouw spelen, maar heb een hekel aan splitscreen, dus wacht met smart op deze feature voor we deze game (tweemaal) aanschaffen haha.

0

Werk dat trouwens een beetje om BG3 multiplayer? Ben daar wel benieuwd naar, lijkt me erg lachen om dat met andere mensen te spelen. Misschien een idee om met een aantal mensen een groepje te starten om BG3 de campaign door te spelen

[Reactie gewijzigd door op 15 november 2023 - 11:48]

-1
test

Voor Baldur's Gate 3 weet ik het niet precies, maar Divinity Original Sin 1&2 is van dezelfde studio en daar werkte het heel goed, local co-op. Maar daar irriteerde ik me dus als we een aparte kant op gingen, dan ging het scherm splitsen. Nu de hype voor BG3 nog groter is door alle nominaties enzo, leggen we ons er maar bij neer en gaan we weer couch co-oppen voor dit spel. Ik had begrepen dat de host de save game inlaadt en dat de andere co-opper een character kiest, dus hopelijk als het ooit komt, kan ik alsnog over naar de PC.

0
test

Zover ik weet is co-op niet vervelender dan singleplayer qua performance. Alleen was de performance van singleplayer om en nabij Act 3 niet zo fantastisch. Ik weet niet hoe dat nu een aantal maanden later is, maar dat zal vast wel verbeterd zijn.

0
test

Ik dacht een poosje geleden gelezen te hebben dat mensen van hun volgende game niet moesten verwachten dat deze van dezelfde scope ging zijn als BG3. Aan de andere kant hoeft een game dat ook niet te zijn om grensverleggend te zijn.

0

Aanbevolen voor jou