Baldur's Gate 3 krijgt cross-platform modondersteuning

Baldur's Gate 3 krijgt cross-platform modondersteuning

De functie laat nog meerdere maanden op zich wachten

Larian Studios werkt aan crossplatform modondersteuning voor Baldur's Gate 3.

Dat heeft het bedrijf op X en Discord bevestigd. Baldur's Gate 3 ondersteunt op dit moment nog niet officieel mods, en dat zorgt er voor dat sommige updates voor de game bepaalde mods die door fans zijn gemaakt niet meer naar behoren laten werken.

"We werken aan een robuust, cross-platform-plan voor modondersteuning die later dit jaar moet verschijnen", aldus Larians Michael Douse. "We houden van onze modders en we willen hen ondersteunen. Het komt er aan." Het feit dat cross-platform wordt aangehaald, betekent dus waarschijnlijk dat mods ook op PlayStation en Xbox gaan werken.

Hij waarschuwt wel dat het nog even kan duren: "We hebben een systeem, maar het moet nog getest worden en vergt nog werk. Maar we zijn er enthousiast over. Ik begrijp dat het rottig is wanneer een game de game een update ontvangt en mods breken."

Op Discord vertelt senior community strategist WombatMedic dat Larian "samen met platformhouders dit gaat regelen, en we stellen een team samen die verantwoordelijk is voor de modcuratie. We willen ondersteuning bieden voor dingen als klassen, user interface, customisatie, spreuken en bepaalde assets en gamemechanieken." Volgens hem moeten de "eerste stadia van modsupport" in de eerstvolgende grote patch beschikbaar komen, "die nog meerdere maanden op zich laat wachten".

View post on X
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nice. Weet iemand of er een mod is die de combat real time maakt? Ik baal er namelijk enorm van dat ze de combat turn based hebben gemaakt, sterker nog, als groot fan van de eerste 2 delen, vind ik dat ze daarmee het hele spel hebben gedevalueerd.. maar goed, daar ben ik geloof ik de enige in.

[Reactie gewijzigd door Wiepie op 24 februari 2024 - 07:47]

0

Aanbevolen voor jou